İstanbul trafiğinde bayram çilesi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul trafiğinde bayram çilesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2015 19:32

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde İstanbullular trafikte zor anlar yaşıyor. Akşam saatlerine doğru özellikle köprü geçişlerinde yoğunluğunu arttıran trafik, şehrin ana arterlerinde ulaşımda aksamalar meydana getiriyor.

Haberin Devamı


İstanbul trafiğinde bayram çilesi

İstanbul'daki olağan dışı bayram trafiğinde, kaza ve araç arızaları da etkili oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi verilerine göre, son 1 saat içerisinde ana arterlerde meydana gelen kaza ve araç arızaları şöyle:

- D100 Boğaziçi Köprüsü Anadolu-Avrupa Yönü orta şeritte hasarlı trafik kazası. 1 şerit trafiğe kapalı.

- D100 Mecidiyeköy-Çağlayan Yönü sağ şeritte araç arızası bölgedeki trafiği yoğunlaştırıyor.

- D100 Şirinevler-Çobançeşme Yönü sağ şeritte araç arızası bölgedeki trafiği yoğunlaştırıyor.

Saat 21.35 itibariyle İstanbul trafiğinde son durum

İstanbul trafiğinde bayram çilesi

TEM'DE KUYRUK

Haberin Devamı

9 günlük Kurban Bayramı tatili için memleketlerine giden ve Pazartesi günü okulların açılması nedeniyle dönüş yoluna giren tatilcileri taşıyan araçlar, TEM otoyolunda uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.

Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde geçirmek için İstanbul’dan çıkan tatilciler, 28 Eylül Pazartesi günü okulların açılması nedeniyle, bayramın 2. gününden itibaren dönüş yoluna girdiler. Okula başlayacak çocuklarına, okul alışverişlerini bayram tatiline bırakan tatilcilerin erken dönüş yoluna girmesiyle TEM otoyolunda da uzun araç kuyrukları oluşmaya başladı. Öğlen saatlerinde TEM otoyolu İzmit Doğu kavşağından başlayan trafik yoğunluğu Gebze gişelere kadar artarak devam etti. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu TEM otoyolu Kocaeli kesiminde zaman zaman trafik durma noktasına geldi.

İstanbul trafiğinde bayram çilesi

Bazı araçların yoğunluktan arıza yaparak yol kenarında kaldığı trafikte, araç akışının aksamaması için Karayolları ve trafik ekipleri de sürekli ring halinde gezerek aracı arızalanan ya da kaza yapan sürücülere yardımcı oluyor. Özellikle her bayram trafiğinin kilit noktalarından biri haline gelen Bekirdere Viyadüğü'nde oluşan trafik yoğunluğu sürücülere zor anlar yaşatırken, öğlen saatlerinde başlayan trafik yoğunluğunun gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

YOLLAR YİNE KANA BULANDI

Öte yandan Kurban Bayramı'nın ikinci gününde yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında 27 kişi öldü, 82 kişi de yaralandı. 9 günlük tatilin başlamasından bu yana geçen 7 günde yaşanan kazalarda ise ölü sayısı 102'ye, yaralı sayısı 589'a yükseldi. Yetkililer tatil dönüşlerinin yarından itibaren yoğunlaşacağına dikkat çekerek, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!