İstanbul temsilcisine haksızlık iddiası

Güncelleme Tarihi:

İstanbul temsilcisine haksızlık iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği Turnuvası sonuÇlarına itiraz eden Beşiktaş Koleji İlköğretim Okulu antrenörü Berki Berkman, bazı Anadolu takımlarının yaş sınırının üzerinde oyuncu oynattıklarını iddia etti.

İSTANBUL'u temsilen, ilki 17-21 Nisan tarihleri arasında Trabzon'da düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği Turnuvası'na katılan Beşiktaş Koleji İlköğretim Okulu'nun sonuncu olması birtakım iddiaları gündeme getirdi.

Bu iddialardan ilki, diğer takımlardan bazılarının katılım yaşı için en üst sınır olan 1989 doğumlu çocuklardan daha büyük oyuncu oynatmaları. Konuyla ilgili olarak Beşiktaş Koleji İlköğretim Okulu Futbol Takımı'nın Antrenörü Berki Berkman ‘‘Bu turnuvaya 1989-1991 doğumlu öğrenciler katılabiliyordu. Ancak turnuvaya katılan sekiz takımdan birçoğu yaşı büyük oyuncu oynattılar. Bunun nedenine gelince, Anadolu'da çeşitli nedenlerle nüfusa geç kaydedilmiş çocuklar olabiliyor. Çocuk 1989 doğumlu gözükse de 1986 ya da 1987 doğumlu olabiliyor. Örneğin Malatya'yı temsil eden 30 Ağustos İlköğretim Okulu'nun iki oyuncusu neredeyse diğer çocukların iki katıydı’’ diyor.

Fizik farkına dikkat edilmedi

Ortaya atılan bu iddialardan bir diğeri de olası bir sakatlanmayı önlemek için yaşı tutsa dahi yaşıtlarından daha üstün fiziğe sahip olan çocukların oyun dışı bırakılma kuralının turnuva boyunca uygulanmaması.

Berkman, Milli Eğitim Bakanlığı'nın turnuvada bu kuralı dikkate almadığını belirterek şunları söyledi: ‘‘Kurala göre maç yapacak iki takımı yan yana koyduğunuzda yaşıtlarından daha farklı bir fiziğe sahip bir oyuncu varsa o kişi sahadan çıkarılmalıdır. Bundaki amaç hem çocukların sağlığını korumak hem de takımlar arasında bir eşitlik sağlamaktır. Bu kuralın uygulanmamasının en büyük nedeni göreceli olmasıdır. Yani boyu 1.60'tan uzun çocuklar oynayamaz diye bir ibare yer almıyor. Uygulaması tamamen keyfiyete bırakılmış.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!