İstanbul resimleri müzayedeye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul resimleri müzayedeye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 20:43

ANTİK AŞ müzayede evinin 10 Aralık Cumartesi günü gerçekleştireceği müzayedede Türk ve yabancı ressamların ağırlıklı olarak ‘İstanbul’ konulu tabloları satışa çıkıyor.

Haberin Devamı

Artam Antik AŞ müzayede evinin 10 Aralık Cumartesi günü Antik Palace’ta gerçekleştireceği müzayedesinde özel koleksiyonlardan seçilen 1880 – 1980 dönemine ait önemli ressamların tabloları satışa sunuluyor. Halil Paşa ‘Göksu’da Sandal Sefası’, Süleyman Seyyid imzalı ‘natürmort’ ve ‘orman’ konulu tabloları, Hoca Ali Rıza’nın ‘Peysaj’ konulu çalışmaları, Nazmi Ziya’nın ünlü ‘Koç Kahvesi’ eserinin de yer aldığı farklı dönemlerinden 5 tablosu ilk kez müzayedeye çıkacak. İbrahim Çallı’nın ‘Manolyalar’, ‘Kapalı Çarşı’ ve ‘Topkapı’ çalışmaları, Hikmet Onat’ın ‘Boğaz’ konulu eserleri, Şevket Dağ ve Mahmud Cüda gibi Türk resim tarihinin önemli sanatçılarının tabloları da satışa sunulan eserler arasında.

İstanbul resimleri müzayedeye çıkıyor

Haberin Devamı

SERGİSİ DEVAM EDİYOR

Halen Pera Müzesi’nde sergisi devam eden, İstanbul’u belgesel niteliğinde resimleyen Felix Ziem’in ‘İstanbul’ eseri de ilk kez satışa sunulacak. OsmanlıAilesi’nden Hasan Hüsnü Paşa ve Ratip Paşa’nın torunu olan Mualla Emine Hanım Koleksiyonu’ndan müzayedeye gelen tablo 350 bin TL açılış fiyatına sahip. Fausto Zonaro ve Prieur Bardin gibi önde gelen Avrupalı sanatçıların eserleri de müzayedede olacak.

Müzayedede modern Türk resmi için de özel bir bölüm yer alıyor. Hale Asaf, Hamit Görele, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cevat Dereli, Ali Çelebi, Orhan Peker, Cihat Burak, Mustafa Esirkuş ve Nuri İyem’in eserlerinden oluşan bir koleksiyon da satışa sunuluyor. 200 eserin satışa çıkacağı müzayedeyi Artam Antik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam yönetecek. Satışa sunulan eserler 10 Aralık tarihine kadar Antik AŞ’nin Maçka’da bulunan ana binası Antik Palace’ta görülebilir. Online katalog için: antikas.com

SANATINZAMAN TÜNELİ

Turgay Artam: “Türk resim sanatının en değerli imzalarının yer aldığı müzayedemizde sergilenen eserler 1880’lerde oryantalist ressamların gözünden İstanbul betimlemeleri ile başlıyor ve Türk resim sanatının zaman tüneli olarak devam ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!