İstanbul polisinden iki ayrı olayla ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

İstanbul polisinden iki ayrı olayla ilgili açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 20:43

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, basında yer alan 2 ayrı habere ilişkin açıklama yaptı. İl Emniyet Müdürlüğünün “www.iem.gov.tr” adresli internet sitesinde yer alan açıklamada, bugün bir basın organında, “Gece Kuşu Operasyonu Köşk'e Tayini Engelledi” başlıklı habere yer verildiği ifade edildi.

Söz konusu haberde adı geçen Komiser F.K'nin, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Taksim Polis Merkezi'nde görevliyken 12 Şubat 2007-3 Ağustos 2007 tarihleri arasında personel takviyesi amacıyla geçici olarak Koruma Şube Müdürlüğü kadrosunda görevlendirildiği ve daha sonra personel ihtiyacı bulunan Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atandığı ifade edilen açıklamada, “Haberde iddia edildiği gibi söz konusu personelin Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü'nde görevlendirilmesi ile ilgili herhangi bir talep olmamıştır” denildi.

Diğer açıklamada ise dün bir televizyon kanalının ana haber bülteninde “Polis ile sürücü kavgası” alt yazısı ile bir haberin yer aldığı belirtildi.
Taksim Meydanı'nda dün saat 02.30 sıralarında bulunan trafik ekibinden bir polis memurunun, Cumhuriyet Caddesi'nde meydana gelen trafik kazasına müdahale etmek üzere yaya olarak olay yerine doğru giderken, yağıştan dolayı yavaş seyreden bir araçtan yüksek tonda müzik sesi geldiğini, bu durumun çevreyi rahatsız ettiğini görerek sürücü S.Ç'yi müziğin sesini kısması yönünde uyardığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“Sürücü S.Ç, bu uyarıya olumlu yanıt vermediği gibi, uyarıyı yapan polis memuruna hakaret ve küfürler ederek karşılık vermiştir. Bu sırada görevli memura tekme ve yumruk atan S.Ç. ve arkadaşı R.M.K. adlı kişiler, gelen takviye kuvvetlerle birlikte polis merkezine götürülmüşlerdir. S.Ç'nin içerisinde yüksek sesle müzik çalarak kullandığı aracın ruhsatsız olduğu tespit edilerek S.Ç'nin ehliyetine el konulmuş ve söz konusu araç bağlanmış olup, görevli memura fiili mukavemet ve hakaret suçlarından dolayı mahkemeye sevk edilen S.Ç, tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderilmiştir.

Söz konusu haberi yayınlayan televizyon kanalının olayın tamamı hakkında bilgi vermeden polisi zan altında bırakacak şekilde sadece belli bir bölümünü yayınlamasına bir anlam verilememiştir. Halkımızın huzur ve güvenini sağlamak için özveriyle çalışan polis ile ilgili yapılan haberlerde medya kuruluşlarının da sosyal sorumlulukları olduğu bilinmelidir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!