İstanbul kazanırsa trafik yüzde 30 azalacak

Güncelleme Tarihi:

İstanbul kazanırsa trafik yüzde 30 azalacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 16:23

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, 2020 yılında İstanbul’un trafik yükünü yüzde 30 azaltmayı planladıklarını bildirdi.

İstanbul’un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığıyla ilgili olarak Conrad Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Muzaffer Hacımustafaoğlu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu’nun inceleyeceği 14 temadan biri olan "Ulaştırma" hakkında Türk ve yabancı basın mensuplarına sunum yaptı.

2012 Londra Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda kullanılan sistemden de esinlendiklerini belirten Hacımustafaoğlu, "Londra 2012’deki ulaşım sistemini kullanmayı ve geliştirmeyi amaçlıyoruz. Trafik ve ulaştırma yükleri ile yaşanması muhtemel sıkışıklığı yüzde 30 azaltmayı planlıyoruz. Olimpiyat ailesi için serbest akış sistemini garanti ediyoruz. Dünyanın her büyük şehrinde olduğu gibi İstanbul’da da trafik sıkışıklığı oluyor. İstanbul’da yaz aylarında otomobil kullanma oranında yüzde 20 azalma oluyor. Bu bizim için bir avantajdır. Ayrıca toplu taşımayı teşvik için büyük yatırımlar yapıyoruz. İnsanlarımızın özel otomobilden toplu taşımaya geçişini teşvik etmek için bir takım tanıtım faaliyetleri yapacağız" dedi.

İstanbul’da olimpiyatların düzenlenmesi durumunda oyunlar boyunca biletli seyircilerden şehir için ulaştırma ücreti almayacaklarını vurgulayan Muzaffer Hacımustafaoğlu, "Olimpiyatlar süresinde İstanbul’da biletli bütün seyirciler için seyahatler ücretsiz olacak. Olimpik müsabakalara biletleri olanlar, şehir içinde ulaşıma ücret ödemeyecek" diye konuştu.

Öte yandan İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Medya ve İletişim Danışmanı Emir Turam, gazetecilere 2020’de uygulanması planlanan medya hizmetleri hakkında kısa bir sunum yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!