İstanbul İYİ Parti’de deprem

Güncelleme Tarihi:

İstanbul İYİ Parti’de deprem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 07:00

İYİ Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın, Genel Merkez’in isteğiyle görevinden istifası sonrasında yaşanan ‘isyana’ Genel Merkez ‘kesin ihraç talepli disiplin’ yoluyla cevap verdi.

Haberin Devamı

İYİ Parti İstanbul örgütünde, yerel seçimlerde işbirliği tartışmaları ve alınan karar sonrasında deprem yaşanıyor. İşbirliğini savunduğu bilinen İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, geçen gün yaptığı sosyal medya paylaşımıyla Meclis görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Özkan istifa talebinin bizzat İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldiğini de belirtmişti: “Genel Başkan Meral Akşener’in talebi doğrultusunda artık ‘Hür ve Müstakilim’. İBB İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ediyorum.”
Dün akşam saatlerinde de üst üste ilginç gelişmeler yaşandı. Grup başkanvekilliği için yapılan seçimde Özkan üyelerin oylarıyla yeniden başkanlığa seçildi. Sosyal medya hesabından yeniden başkanlığa seçildiğini duyuran Özkan, “Hür ve müstakil bir şekilde iradelerini ortaya koyan ve beni tekrar İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili olarak seçen arkadaşlarıma bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CEVAP KESİN İHRAÇ TALEBİ

Bu gelişme kulisleri hareketlendirirken bu kez İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun sosyal medya hesabından yaşananlara dair bir açıklama yaptı. Coşkun, İbrahim Özkan’ın istifasının bizzat kendisi tarafından istendiğini belirttiği açıklamasında Özkan’ı tekrar Grup Başkanvekili seçen üyelerin de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiklerini paylaştı. Coşkun, “Dün bir araya geldiğimiz bir toplantıda bizzat şahsım tarafından istenmiş ve Özkan da bu doğrultuda görevinden istifa etmiştir. Buna rağmen bazı İYİ Parti İBB Meclis üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez. Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis üyeleri ‘kesin ihraç’ talebiyle disipline sevk edilmiştir” ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!