‘İstanbul İstanbul olalı böyle temizlik görmedi’

Güncelleme Tarihi:

‘İstanbul İstanbul olalı böyle temizlik görmedi’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 14:30

Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel, sınıf arkadaşı olan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı övdü. Yücel, ”İstanbul İstanbul olalı böyle temizlik görmedi” dedi.

Haberin Devamı

Eskişehir Türk Ocağı tarafından dün akşam düzenlenen ‘Perşembe Sohbetleri’ne konuşmacı olarak katılan Emniyet Müdürü Savaş Yücel, Eskişehir'deki hırsızlık olaylarının Türkiye ve dünya ortalamasının altında olduğunu söyledi. 600 bin nüfuslu Eskişehir'de bilimsel olarak günde 60 hırsızlık olayının olmasının dünyada normal karşılandığını kaydeden Yücel, “Eskişehir bu ortalamanın çok çok altındadır. Eskişehir'de günde 6.8 hırsızlık olayı meydana gelmektedir. Türkiye'de, dünyada böyle birşey yok” dedi.

İstanbul’un da ABD ve Avrupa ülkelerindeki büyük kentlere göre dünya ülkelerine göre asayiş, hırsızlık ve diğer olaylarda iyi durumda olduğunu söyleyen Yücel, Celalettin Cerrah ile sınıf arkadaşı olduklarını belirtti. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a hazsızlık yapıldığını savunan Yücel şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, göreve başladığı günden bugüne kadar yapmış olduğu operasyonlarla İstanbul tarihinin en büyük başarılarına imza atmıştır. İstanbul, İstanbul olalı bu kadar büyük bir temizlik görmedi. Ama bu böyle yansıtılmıyor. Gerekçeleri var, olabilir. Ben arkadaşımın ne yaptığını biliyorum. İstanbul, Celalettin Cerrah dönemi kadar muhteşem bir temizlik görmedi. İstanbul'da sorun yok mu? Var. Ama İstanbul bu kadar temizliği hiçbir zaman görmedi. Haksızlık mı ediliyor? Evet, ediliyor. Neden ediliyor? Onları zaten herkes biliyor. Ben bunun detaylarını, rakamlarını bildiğim için rahat konuşuyorum. Ama insanımız bunları bilmiyor. Vatandaş, lanse edildiği gibi, manşete getirildiği gibi bildiği için Cerrah'ın başarısı güme gidiyor. Bana sorarsanız yazık oluyor.”

ESKİŞEHİRLİ DEVLETİNE DÜŞKÜN

Emniyet Müdürü Savaş Yücel, 53 aydan bu yana Eskişehir'de görev yaptığını belirterek, kent halkının devletine düşkün olduğunu söyledi. Suçluların yakalanmasında en büyük payın halka ait olduğunu kaydeden Yücel, 155'e yapılan asılsız ihbarlarda düşüşün olduğunu belirtti. Yücel, “Göreve geldiğimizde ihbarların sadece yüzde 23'ü gerçek ihbarlardı. Gerisi asılsız ihbarlardı. Şimdi gerçek ihbarları yüzde 77'ye çıkardı” dedi.

Haberin Devamı

Eskişehir Türk Ocağı'ndaki toplantıya katılan davetlilere küçük plastik bardaklar içerisinde zemzem suyu ve hurma ikramında bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!