İstanbul güvenlikte sonuncu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul güvenlikte sonuncu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 00:00

AB, "Avrupa kentlerinde yaşam kalitesi"ni araştırdı. 75 kent arasında İstanbul, insanların kendilerini en az güvende hissettikleri şehir oldu. İstanbul, "yaşanmaz kent" sıralamasında sondan 3’üncü, "iş bulma" sıralamasında 60’ıncı, konut fiyatlarında 56’ncı, "yeşil alan"da 56’ncı sırayı aldı.

AVRUPA Birliği (AB) Komisyonu’nun yaptırdığı "Avrupa Kentlerinde Yaşam Kalitesi" araştırmasına göre insanların kendilerini en az güvende hissettikleri kent İstanbul. Aynı sıralamada Diyarbakır 6’ncı olurken en güvenli kent Danimarka’dan Aalborg oldu.

75 Avrupa kentinde yapılan araştırmaya Türkiye’den İstanbul, Ankara, Antalya ve Diyarbakır dahil edildi.

İnsanların kendilerini "en az güvende hissettikleri" kentler sıralamasında İstanbul’u Napoli, Sofya, Atina, Bükreş ve Diyarbakır izledi. Antalya’nın 62’nci ve Ankara’nın 44’üncü olduğu listede en güvenli Avrupa kentleri Danimarka’dan Aalborg, Finlandiya’dan Oulu, İspanya’dan Oviedo ve Hollanda’dan Gröningen olarak gösterildi.

YAŞANMAZ KENT Avrupalılar’ın yaşamaktan en fazla memnuniyet duyduğu kentler Hollanda’dan Gröningen, Polonya’dan Krakow ve Almanya’dan Leipzig olurken bu alanda İstanbul sondan 3’üncü oldu ve yalnızca Napoli ve Atina’yı geride bıraktı. "Bu kentte yaşamaktan memnun musunuz?" sorusuna verilen yanıtlara göre 75 kent arasında Ankara 59., Antalya 60. ve Diyarbakır 71. sırada yer aldı.

İŞ BULMAK ZOR Avrupa’da iş bulmanın en kolay olduğu kentlerin Prag, Kopenhag ve Dublin olarak sıralandığı Eurobarometre araştırmasında Antalya 51., İstanbul 60., Ankara 65. ve Diyarbakır 71. sırada kaldı. Araştırmada konut fiyatlarının en uygun olduğu konut Leipzig olurken, Diyarbakır 15., Antalya 24., Ankara 27. ve İstanbul da 56. sırayı aldı.

YEŞİLİ YOK Türk kentleri içinde park ve bahçe gibi yeşil alanlar açısından Antalya 24’üncülükle üst sıralara yaklaşırken Ankara 33., Diyarbakır 55. ve İstanbul 56. sırayı aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!