İstanbul Emniyeti'nde tayin depremi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Emniyetinde tayin depremi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2014 00:27

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan bugüne kadar 116 emniyet müdürü ve binin üzerinde polisin görevden alındığı ve tayin edildiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, Narkotik, Asayiş ve Yabancılar Şube'de görevli 8'i emniyet amiri 100 polis daha görevden alındı.

Haberin Devamı

17 Aralık’taki yolsuzluk operasyonundan sonra başlayan deprem sürüyor. Ankara’da dün 470 polisin yeri değiştirildi. İstanbul’da Narkotik, Asayiş ve Yabancılar şubelerinden 8’i emniyet amiri 100 polis görevden alındı. İzmir, Eskişehir ve Sivas’ta da atamalar var.
Büyük Rüşvet Operasyonu’nun ardından başlayan Emniyet’teki görevden alma ve yer değiştirme depremi sürüyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın gelişiyle başka birimlere kaydırılan 670 polisin ardından dün de 470 polisin yeri değiştirildi. Çoğu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Asayiş şubelerinde görevli polislerin yerine şehir dışından müdür, amir ataması yapıldı. Son yer değiştirme operasyonuyla birlikte 17 Aralık öncesi KOM’da görev yapan alt kademe dahil olmak üzere kimse kalmamış oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde daha önce 11 Emniyet Müdür Yardımcısı görevden alınmış, 23 şube müdürünün görev yeri değiştirilmişti. Başta terör, KOM, istihbarat ve siber suçlar olmak üzere 90’ı rütbeli 670 polis de başka birimlere kaydırılmıştı. Emniyet Müdürü Kadir Ay ise son kararnameyle merkeze çekilmişti.

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA 100 POLİS

17 Aralık Operasyonu’nun ardından 116 emniyet müdürü ve 1000’in üzerinde polisin görevden alındığı ve yer değiştirildiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde de dün, Narkotik, Asayiş ve Yabancılar Şube Müdürlükleri’nde görevli 8’i emniyet amiri 100 polis görevden alındı. Polislerin tamamı operasyonel olmayan şube ve ilçe emniyet müdürlüklerine atandı.

İZMİR’DE YENİ TAYİNLER

İzmir’de ise aralarında Personel Şube Müdürlüğü’nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Karazeybek’in yanı sıra ilçe emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu 12 Emniyet personelinin de görev yerleri değiştirildi. Eskişehir’de Emniyet Müdürlüğü’nde Pasaport, Yabancılar ve Özel Güvenlik Şubelerinden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Kural ile KOM şubesinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün görevden alındı. Sivas’ta ise 1.5 yıldır İstihbarat Şube Müdürlüğü görevini sürdüren Fatih Akpınar görevden alınarak Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’ne atandı. Bu göreve ise Gemerek İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Selman getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!