İstanbul Emniyeti'nde Çapkın devrimleri

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Emniyetinde Çapkın devrimleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2009 15:20

Puanlama sistemiyle başarılı polisler istedikleri yerde görevlendirilecek, başarısız olan polisler ise nokta nöbeti tutacak. Polis araçlarına GPS takılacak. Emniyet amirleri, GPS sayesinde kendilerine bağlı olan ekiplerin gece ya da gündüz nerede olduklarını görebilecek.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, gazetecilerle tanışma toplantısı düzenledi. Kamera ve fotoğraf makinelerinin alınmadığı sohbet toplantısı Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü makamında gerçekleşti. Çapkın, kuracakları puanlama sistemi ile polislere yaptıkları işlere göre puan verileceğini, başarılı olan polislerin istedikleri yerde çalışmalarına imkan tanınacağını ifade etti. Çapkın, çalışmayan ya da başarısız olan polislerin ise asayiş ekiplerinden alınarak nokta nöbetlere verileceğini söyledi. Çapkın "Bu sistemin emniyette var olduğu söylenen cemaatçi yapılanmayı önleyip önleyemeyeceği yönündeki bir soruya ise "Bu işin tek dini var. O da çalışmak" diye yanıt verdi.

 

Haberin Devamı

PUANLAMA SİSTEMİ

Gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında puanlama sisteminden bahseden İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın, "Hırsızlık, gasp, kapkaç, cinayet gibi olaylara puanlar verilecek. Polisler yakaladıkları her suçlunun işlediği suça karşılık veren puanlar alacak. Daha sonra bu puanlar toplanarak başarılı yada başarısız polisler belirlenecek" dedi.

 

"BU İŞİN TEK DİNİ VAR. O DA ÇALIŞMAK"

"Başarılı polisler istedikleri yerde kadro açığı varsa buralarda görevlendirilecek. Başarısız olan polisler ise nokta nöbeti olarak tabir edilen nöbetleri tutacak. Böylece çalışmayan polisler ayıklanarak, çalışan polisler ödüllendirilecek" diyen Çapkın bir gazetecinin bu sistem emniyette var olduğu söylenen cemaatçi yapılanmanın önüne geçecek mi sorusuna ise "Bu işin tek dini var. O da çalışmak" diye yanıt verdi.

 

Çapkın ayrıca, "Puan sistemine bağlı olarak ta puanını artırmak isteyen polisler sadece haber merkezinin verdiği olaylara bağlı olmaksızın kendileri de hırsızı gaspçıyı yada kapkaççıyı nerde yakalayabileceğini bildiği için bu bölgelere giderek burada da kendi başlarına çalışma yapacaklar" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

GPRS SİSTEMİ TAKILACAK

Polis araçlarına GPS sistemi adı verilen küresel yer izleme cihazları takılacağını belirten Çapkın, emniyet amirlerinin bu GPS cihazlarından kendilerine bağlı olan polislerin gece yada gündüz nerede olduklarını göreceklerini ve olaylarda bu sistemi kullanarak yakın polislerin olay yerine yönlendireceğini ifade etti. Karakolda bekleyen yada bölgesi dışına çıkan polislerin bu cihazlarla belirleneceğini söyleyen Çapkın, bununla ilgili oluşturulan listelerin ve polislerin bölgelerinde olan olayların ertesi gün kendilerine listeler halinde gösterileceğini belirtti.

 

MÜNEVVER CİNAYETİ

Sürekli gündemde olan Münevver Karabulut cinayetine de değinen Hüseyin Çapkın, "Şu an gündemimizin en önemli maddesini bu olay oluşturuyor. Arkadaşlarımız 24 saat bu konu ile ilgili çalışıyorlar. Bu bir maraton ve arkadaşlarımız da yorulmadan bu cinayeti çözmek için çalışacaklar. Bu konuda kimsenin en ufak şüphesi bulunmasın" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!