İstanbul’dan Global Gathering geçti

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’dan Global Gathering geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2008 00:00

Dünyanın en büyük dans müziği festivali Global Gathering bu yıl ikinci kez Türkiye’deydi. Toplam 18 bin 600 kişinin katıldığı; deniz, güneş ve müziğin bir araya geldiği Seanergy Beach’teki Türkiye’nin en büyük partisi, iki gün boyunca DJ’lerin gövde gösterisine sahne oldu.

Dünyanın en büyük dans müziği festivali Global Gathering’in Türkiye ayağı 8-9 Ağustos tarihlerinde FG 93.7 organizasyonuyla yapıldı. Freedom Main Stage ve Global Arena olmak üzere iki sahnede performanslarını sergileyen DJ’ler arasında Calvin Haris, Sahsa, Above&Beyond, UMEK, Dubfire, Samim, Axwell, James Algeta, Christian Varela, Sander Van Doorn, Nic Facuilli gibi elektronik müziğin başarılı isimleri yer aldı.

İki gün de sabahın ilk ışıklarına kadar dans ettiren festivalin ilk gecesi Sasha, Sander Van Doorn, Samim, Markus Schulz, Christian Varela gibi isimlerin performanslarına sahne oldu. Sasha neden Sasha olduğunu bir kez daha kanıtlarken, Sander Van Doorn de fanatiklerine coşkulu dakikalar yaşattı.

Cumartesi günü plaj, deniz ve güneşin tadını FG 93.7 DJ’lerinin performansları eşliğinde çıkaran katılımcılar Calvin Harris’in ana sahneyi ateşe veren canlı şovu ile geceyi karşıladılar. Axwell ve Dubfire festivalin en büyük kalabalığına unutulmaz anlar yaşatırken diğer sahne Nic Fanciulli ile ısınıp Above&Beyond ve ardından Umek’le adeta yıkıldı ve mükemmel haftasonunun finali bu şekilde yapıldı.

Festivali İngiliz Global Gathering yetkilileri de yakından izledi. Türkiye’de elektronik müziğin çehresinin git gide iyiye gittiğini, Türkiye’den dünyaya mal olacak isimlerin çıkacağını belirten ekip (ki Onur Özer şimdiden oraları fethetmiş durumda) gelecek sene de FG ortaklığıyla Global Gathering’i devam ettirmeye kararlı.

Eric Prydz’ın Hırvatistan’da çıkan fırtına nedeniyle uçağının bir türlü kalkmaması yüzünden festivale katılamaması büyük üzüntüyle karşılandı. Meraklılarına hemen duyuralım, Eric Prydz’ın Türkiye’ye geliş tarihi FG’nin sitesinden önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!