İstanbul’daki eylemler

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’daki eylemler
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bombalama olaylarının arttığı İstanbul'da operasyonlar sonunda bombacılar teker teker ele geçirilmeye başlandı.

SHOP IN SHOP 8 Mart'ta Bakırköy’deki Shop in Shop Mağazası'a, maskeli kişiler, molotofkokteyllerini atarak kaçtı. Yangın, mağaza çalışanları tarafından faciaya neden olmadan söndürüldü.

CAROUSSEL 10 Mart’ta Bakırköy'deki Caroussel Alışveriş Merkezi'nin yakınında taksiden inen bir kişinin attığı bombanın patlaması sonucu taksi şoförü Ufuk Akdoğan öldü, 8 kişi yaralandı.

ATRIUM Aynı gece, teröristler Atrium alışveriş merkezini hedef seçti. Parktaki bir otomobilin altına yerleştirilen bomba, saat 20.30 sıralarında patladı. Mucize eseri, ölen ya da yaralanan olmadı.

MAVİ ÇARŞI 13 Mart günü Göztepe'deki Mavi Çarşı'yı basan teröristler benzin döküp molotoflarla ateşe verdikleri mağazada 13 masumun canına kıydı.

BAHÇELİEVLER 14 Mart gecesi Bahçelievler'de kimliği belirsiz iki terörist, bir kamyona yerleştirmeye çalıştıkları bombayı, kendilerine müdahale etmek isteyen Soner Aksoy ile teyzesinin oğlu Selçuk Sancak'a atıp kaçtı. Bu 2 kişi yaralandı.

KAĞITHANE 16 Mart gecesi Kağıthane, Çeliktepe'de Ersin Cafe Bilardo Salonu'na molotofkokteyli atan PKK örgütü üyesi Melek Mergirkaan ile Hüseyin Çetin bölgeyi kuşatan polisin operasyonları sonucu kısa sürede yakalandı.

BAHÇELİEVLER 17 Mart gecesi, Kuleli semtinde biri kadın iki militan, polis durdurmak isteyince kaçtı. Kıstırılan 26 yaşındaki Fuat Ünlü silahla karşılık verince ölü ele geçirildi. Ünlü'yle birlikte iki adet TNT kalıbı, bir adet el bombası ile bir tabanca ve Kalaşnikof tüfeğe ait 21 adet mermi bulundu.

MERTER 19 Mart gecesi de Merter, Hızlı Tramvay İstasyonu'nda intihar saldırısı düzenlemeyi planlayan 26 yaşındaki PKK militanı Hamza Baş keşif yaparken polisle giriştiği silahlı çatışma sonucu öldürüldü. Teröristin üzerinde, pimi çekilmemiş iki taarruz tipi el bombası ve saldırı planları bulundu.

GAZİ MAHALLESİ 21 Mart Pazar günü Nevruz kutlamalarını provake etmek amacıyla önce Yenibosna'da sonra da Gazi Mahallesi'nde polislere ateş açan teröristler güvenlik kuvvetlerinin müdahelesi sonucu amaçlarına ulaşamadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!