İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 16-50 zam

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 16-50 zam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 00:00

Suyla yüzde 17-134 arasında kademeli zam yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşıma da kademeli olarak yüzde 16-50 oranlarında zam yaptı.

Daha önce akbilli yolculuklarda ücretsiz olan ilk aktarma, yeni sistemde 62 YKr olarak ücretlendirildi. Kademeli fiyat sistemi öncesinde İstanbul’da akbille 1,25 YTL’ye yapılan iki yolculuğun fiyatı, uygulamanın ardından 1,87 YTL’ye çıktı. Eski uygulamada 2,5 YTL olan dört yolculuğun fiyatı ise 3,11’e çıktı. Akbille aktarma yaparak üç yolculuk yapan yolcular 1 YKr, beş yolculuk yapanlar ise 2 YKr düşük ücret ödeyecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Temmuz 2006’da başlattığı TCDD, Özel Halk Otobüsleri, deniz motorlarının entegrasyon sisteminde değişikliğe gidildi. Biriken enflasyon oranlarında otomatik fiyatlandırma uygulamasına geçildi. Uygulama alınacak karara göre 6 ay ya da 1 yıllık periyodlarla yapılacak.

Kademeli zammı sevdi

Bir süre önce su sorunu olan kentte, suya yüzde 17 ile yüzde 134 arasında zam yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımaya da zam yapması, "Kadir Topbaş, kademeli zammı çok sevdi" yorularına neden oldu. Zamla birlikte geçen yıl başlatılan tek bilet uygulamasındaki 90 dakikalık aktarma süresi, bugünden itibaren tüm toplu taşıma araçlarında 2 saate çıkıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!