İstanbul Belediyesi 9. Fotoğraf Yarışması

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Belediyesi 9. Fotoğraf Yarışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 9. Fotoğraf Yarışması için başvuru süresi başladı. Başvurular 25 Ağustos’a kadar devam edecek. Yarışmanın bu yıl konu başlığı ‘‘İstanbul ve Osmanlı Yansımaları''. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yarışmanın konusunu seçerken, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 700. yılında, İstanbul'daki Osmanlı izlerini fotoğrafçı gözüyle yansıtmayı, belgelemeyi ve fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Yarışmanın seçici kurulu İ.B.B. Kültür İşleri Daire Başkanı Şenol Demiröz, Marmara Üniversitesi G.S.F. Fotoğrafçılık Bölümü Başkanı Güler Ertan ve fotoğraf sanatçıları Ali İhsan Gökçen, Ahmet Kot, Halim Kulaksız, Aras Neftçi ve İbrahim Zaman'dan oluşuyor.

Yarışmanın şartları ise şöyle:

* Yarışma, seçici kurul üyeleri dışında, amatör-profesyonel bütün fotoğrafçılara açık.

* Yarışmaya daha önce başka bir yarışmada ödül almış veya yayımlanmış fotoğraflar katılamıyor.

* Yarışmada siyah-beyaz, renkli ve dijital (deneysel) fotoğraf dallarında ödül verilecek. Dileyenler her üç dalda en çok beşer fotoğrafla katılabilecekler. Fotoğraflar paspartusuz olacak ve 18x24 boyutundan küçük, 30x45 boyutundan büyük olmayacak. Fotokopi baskılar kabul edilmeyecek.

* Deneysel-dijital dalında çalışmaların kimyasal ve sayısal yöntemle fotoğrafa dayalı olarak elde edilmiş olması gerekiyor. Elektronik ortamda elde edilen illüstrasyon veya sanal görüntüler değerlendirmeye alınmayacak.

Her üç dalda da birincilik 400 milyon, ikincilik 300 milyon, üçüncülük 200 milyon ile ödüllendirilecek. Ayrıca her dalda 100 milyon ödüllü üç mansiyon verilecek. Sonuçlar 4 Eylül'de açıklanacak. Yarışma sergisi ise 2 Ekim’de açılacak.

Yarışmaya gönderilecek fotoğrafların arkasına altı haneli bir kelime ya da rakamdan oluşan bir rumuz ve ebadı yazılacak. Katılma formu doldurulup bir zarf içinde, üzerine yalnızca rumuz ve fotoğraf adedi yazılacak. Yarışmaya katılım formu İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Kültür ve Sanat Ürünüleri Tic. A.Ş.'nin Emirhan Cad. Yenigelin Sok. No: 24, Dikilitaş - Beşiktaş 80700 adresinden temin edilebilir. Katılım formu ve fotoğrafların bulunduğu zarf elden veya postayla aynı adrese teslim edilecek.

Yarışma Sekreterliği: (0212) 227 33 90 - www.kultursanat.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!