İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

İstanbul, Ankara ve İzmirde hava durumu nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 09:13

Hafta başından itibaren ilkbahar sıcaklıklarının yaşanmasıyla beraber sıcaklıklardaki artışın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta çoğunlukla bulutlu olan hava, bu hafta etkisini nasıl gösterecek? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak? Yağış bekleniyor mu? Tüm detayları haberimizde....

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uzun vadeli hava durumu tahminine göre sağanak yağış tüm yurdu etkisi altına alacak. Bir süredir artan sıcaklıkların ise yağış ile beraber düşmesi gerekiyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de bugün ve yarın hava durumu ise şu şekilde olacak:

İSTANBUL’DA SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Pazartesi gününden itibaren güneşli bir havanın görüldüğü İstanbul’da ilerleyen günlerde hava sıcaklıklarının düşeceği bilgisi verildi. Şu dakikalarda 15 derece ile çok bulutlu bir havanın hakim olduğu İstanbul’da ilerleyen saatlerde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminine göre bu gün İstanbul’da en yüksek 16 derece hissedilecek.

Yarın en yüksek sıcaklığın 13 derece, en düşük sıcaklığın ise 8 derece olacağı İstanbul’da sağanak yağışın da etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yağışlı havanın Cuma günü de etkisini sürdürmesi beklenirken, hava sıcaklıklarında da düşüş yaşanacağı ön görülüyor. Ancak hafta sonu sıcaklıkların yükselerek normale dönmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

BAŞKENTTE SAĞANAK YAĞIŞ ETKİSİNİ GÖSTERECEK

12 derece ile parçalı bulutlu bir havanın hakim olduğu Ankara’da gün içinde sağanak yağış beklenirken, en yüksek hava sıcaklığının ise 22 dereceye çıkacağı ön görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen rakamlara göre bugün 20 derecenin üzerini görecek olan Ankara’da yarın en düşük sıcaklık 9 derece, en yüksek sıcaklık ise 13 derece olacak. Ani sıcaklık düşüşünün yanı sıra sağanak yağışın yarın da etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Perşembe günü sonrasında yine sıcaklıklarda düşüş yaşanacak olan Ankara’da sağanak yağışın Cumartesi gününe kadar sürmesi beklenirken, sıcaklıkların da 13 – 17 derece aralığında değişiklik göstereceği bilgisi verildi.

İZMİR’DE BUGÜN VE YARIN HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Diğer iller arasında hafta başından itibaren en yüksek sıcaklığın yaşandığı İzmir’de şu dakikalarda 18 derece ile bulutlu bir hava hakim. Yapılan tahminlere göre İzmir’de bugün en yüksek sıcaklık 19 derece olarak hissedilirken, gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uzun vadeli hava durumu tahminine göre ise İzmir’de yarın en düşük sıcaklık 11 derece, en yüksek sıcaklık ise 18 derece olacak. Perşembe günü çok bulutlu bir havanın etkisini göstereceği İzmir’de ilerleyen günlerde hava sıcaklıkları 20 derecenin altında kalacak. Hafta sonuna doğru sıcaklıkların yükselmesi beklenirken, yağışlı hava Cuma günü şehri terk edecek.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN.

BAKMADAN GEÇME!