İstanbul’a yeni vali

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’a yeni vali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 00:00

Valiler Kararnamesi ile İstanbul Valisi Muammer Güler yeni kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na atanırken, yerine Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu getirildi.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu’nda imzalandıktan sonra önceki gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulan Valiler Kararnamesi ile İstanbul Valisi Muammer Güler, yeni kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na atanırken, yerine Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu getirildi. Siirt Valiliği’nden 2007’de Diyarbakır’a atanan Mutlu, yerel yöneticilerle yakın diyalog kurmuştu.

Gül'ün onayının ardından Resmi Gazete'de bugün yayımlanan kararnameyle 23 ile yeni valiler atandı, 5 vali merkeze alındı.

Antalya Valisi Ankara'ya

Kararnameyle Ankara Valisi Kemal Önal, Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Düzce Valisi Bülent Kılınç merkeze alındı.

Kararnameye göre, İstanbul Valiliğine Diyarbakır Valisi Avni Mutlu, Ankara Valiliğine Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Mersin Valiliğine Samsun Valisi Basri Güzeloğlu, Edirne Valiliğine Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Bilecik Valiliğine Bolu Valisi İbrahim Akpınar, Samsun Valiliğine Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Bolu Valiliğine Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Siirt Valiliğine Bilecik Valisi Musa Çolak, Diyarbakır Valiliğine Çorum Valisi Mustafa Toprak, Sakarya Valiliğine Edirne Valisi Mustafa Büyük, Muğla Valiliğine Karaman Valisi Fatih Şahin, Yozgat Valiliğine Siirt Valisi Necati Şentürk, Antalya Valiliğine Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Çorum Valiliğine Karabük Valisi Nurullah Çakır, Ağrı Valiliğine Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, Kocaeli Valiliğine Vali-Mali İdareler Genel Müdürü Ercan Topaca, Karaman Valiliğine Mülkiye Müfettişi Süleyman Kahraman, Düzce Valiliğine İller İdaresi Genel Müdürü Vasip Şahin, Karabük Valiliğine Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Burdur Valiliğine Bakanlık Müşaviri Süleyman Tapsız, Şırnak Valiliğine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Vahdettin Özkan atandı.

Haberin Devamı

Yeni görevini Başbakan söyledi

2003’ten bu yana İstanbul Valiliği görevini yürüten Muammer Güler, yeni kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na atandı. Daha önce İstanbul’dan emekli olmak istediğini açıklayan Güler’e yeni görevini, Başbakan Tayyip Erdoğan bizzat bildirdi. Güler, “Devletimiz bizi bu göreve uygun görmüş, biz de layıkıyla yapacağız. Devlet nereyi emrederse orda görev yaparız. İstanbul’da Nevzat Ayaz’dan bu yana en uzun görev yapan valiyim” dedi. Ankara’ya yabancı olmadığını, 1954’ten bu yana başkentte çok uzun yıllar geçirdiğini anlatan Güler, “İlk, ortaokul, lise ve üniversiteyi Ankara’da okudum. 1982-1992 arasında Ankara’da görev yaptım. Gerçek Başkentlilerin deyimiyle ‘Angaralı’ olarak Ankara’ya dönüyorum” dedi.

YENİ VALİ: DİYARBAKIRLILAR MORALLERİNİ HEP YÜKSEK TUTSUN

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesiyle İstanbul Valiliği'ne atanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, devletini valisini bağrına basan bir şehirde görev yaptığını söyledi. Diyarbakır'ın bir sevgi şehri olduğunu söyleyen Mutlu, "Diyarbakırlılar gelecekle ilgili beklentilerini morallerini her zaman yüksek tutsunlar. Biz her gün her saat bu şehrin daha ileriye gitmesi için çaba sarf ettik" dedi. Mutlu, İstanbullulara layık olmaya çalışacağını söyledi.

 Diyarbakır Valiliği'nden İstanbul Valiliği'ne atanan Hüseyin Avni Mutlu, atamasının kesinleştiği gün kentte merkez Sur İlçesi'ndeki okulların tarihi Keçi Burcu'ndaki tasarım, resim, teknoloji, proje sergisine katıldı. Sergide tebrikleri kabul eden Mutlu, atamasına ilişkin ve Diyarbakır'daki görevi süresince yaptıklarını gazetecilere değerlendirdi.

Haberin Devamı

 İçinde büyük bir Diyarbakır sevgisi olduğunu belirten  Mutlu, bu sevgiyi her zaman muhafaza edeceğini söyledi. Diyarbakır'dan derin bir sevgiyle ayrılacağını söyleyen Mutlu, "Ayrılırken daha derin bir sevgiyle ayrılmış olacağım. 3 yıldır bu güzel şehirde, aziz şehirde vali olarak görev yapmak çok büyük bir onurdur. Diyarbakır ve Diyarbakırlıların hizmetinde olmaktan her zaman büyük bir gurur ve onur duydum ve bu süre içerisinde görev yaparken bize yardımcı olan hep yanımızda olan sevgisini esirgemeyen ve devletini valisini bağrına basan bu şehirde çok mutlu bir görev yaptım" dedi.

 ŞEHRİ GERÇEK KİMLİĞİ İLE TANITMAYA ÇALIŞTIM

 Kentte 3 yıldır görev yaptığını hatırlatan Vali Mutlu, "Gerçekten derin hatıralarım oldu. Ve hiç unutulmayacak hatıralar. Bu şehirle ilgil ide özellikle bir sevgi şehri olması içinde büyük çaba sarfettik. Ve bu şehrin gerçek misyonun bir sevgi şehri olduğunu bütün Diyarbakırlılarla paylaşmaya çalıştık. Diyarbakır bir tarih, kültür, medeniyet, şehri, 8 bin yıllık bir tarihi var. Ve bu tarihin çok derin izlerini bu şehrin her köşesinde görmek mümkün kutsal mübarek bir şehir bunu da özellikle ifade etmek istiyorum. Ve bu şehrin gerçek kimliği ile tanınmasını yürekten diliyorum. 3 yıla yakın bir süre bu güzel şehri gerçek kimliği ile tanıtabilmek içinde mahiyetindeki, tüm kamu, sivil toplum kuruluşları ile birlikte ciddi çabalar sarf ettik ve önemli bir yere geldiğimize de inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

 İSTANBUL'DA BU GÜZEL ŞEHRİ HATIRLAYARAK GÖREV YAPACAĞIM

 Diyarbakırlıların kendi şehirlerinin bir sevgi şehri olduğunu ve özellikle bunu vurgulamayı önemsediklerini kaydeden Mutlu," Ve her noktada bu şehrin sevginin paylaşılmış olduğunu ve bir sevgi üreten şehir olduğunu görmekten de mutluyum. Bu duygularla bu güzel şehirden ayrılacağım. Ama tabi ki hatıralarım çok derin. Aziz Diyarbakırlıların bu güzel şehri hiçbir zaman unutmak mümkün olmayacak. Gideceğim şehirde İstanbul'umuzun insanları ile birlikte bu güzel şehri her zaman hatırlayarak görev yapmaya devam edeceğim" dedi.

 DİYARBAKIRLILAR MORALLERİNİ HEP YÜKSEK TUTSUN

 Diyarbakır halkına veda mesajı gönderen Vali Mutlu, şöyle dedi:

Haberin Devamı

 "Diyarbakırlılar gelecekle ilgili beklentilerini morallerini her zaman yüksek tutsunlar. Biz her gün her saat bu şehrin daha ileriye gitmesi için çaba sarf ettik. Devlet ve hükümetimizin bu şehirle ve bölgeyle ilgili hassasiyet ve desteklerini biliyoruz. Bunu Diyarbakırlılar çok iyi biliyorlar. Bu şehirde yaratılan kaynak ve desteği Diyarbakır'ın hizmetine sunduk. Ve hakikatten bu süre içerisinde Diyarbakır yatırımlar noktasında önemli mesafeler kat etti. Ve şehir güçlü bir moral kazandı. Gelece artık çok daha iyi bakıyor. Ve ben bu şehrin hangi köşesinde dolaşırsam, hangi insanı ile sohbet edersem artık yüksek moralli bir Diyarbakırlı görüyorum. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Ama Diyarbakırlılara iletmek istediğim şey, morallerini ve şehrin morallerini yüksek tutsunlar ve geleceğe çok daha yüksek bir ümit içerisinde baksınlar. Gelecek çok daha iyi olacak, hem ülkemiz, hem Diyarbakır için. Diyarbakır'ımızın da gelecekteki yıllarda hem bölgede hem de ülkemizde çok önemli bir noktaya geleceğine inanıyorum"

 HUZURSUZLUKTAN, ÜZÜNTÜDEN, ACIDAN UZAKLAŞSINLAR

 Diyarbakır'ın potansiyelinin çok yüksek olduğunu söyleyen Mutlu, şunları söyledi:

 "Tarih, turizm kültür ve bereketli, topraklar hepsi burada güzel insanları var. Hepsinden önemlisi bu güzel şehrin insanlarına geleceğin çok güzel olacağını özetle ifade etmek istiyorum. Morallerini yüksek tutsunlar. Burada 3 yıla yakın süredir bu şehirde özellikle sevgiyi büyütmeye ve paylaşmaya çalıştım. Bunu Diyarbakırlılar çok iyi biliyorlar. Bizim paylaşmak istediğimiz sevgiyi de yüreklerini açtı bu güzel şehir. Bizle birlikte bu şehirde sevgiyi, büyüttük ve paylaştık. Diyarbakırlılara bu sevgiyi daha da büyütmelerini daha da paylaşmalarını özellikle iletmek istiyorum. Sevgiyle kalsınlar. Bu şehri sevgi dolu bir şehir haline getirsinler. Huzursuzluktan, üzüntüden, acıdan uzaklaşsınlar. Artık önümüzde yepyeni bir gelecek var. Ve bu gelecek ışıkları çok nurlu, aydınlık ve çok parlak dolayısıyla hepimizin daha yüksek bir moral sahibi olması için. Gerçekten büyük fırsatlar var önümüzde bunları iyi değerlendirmemiz lazım. Birbirimize sarılalım kardeşliğimizi, birliğimizi, dostluğumuz bu ülkenin vatandaşı olmanın gururunu paylaşarak bu şehirde güzel şeyler yapmaya devam edelim. Ve özelliklede sevgiyi büyütelim ve paylaşalım. Bütün Diyarbakırlılara sonsuz sevgilerimi, en içten sevgilerimi, en sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum. Onları her zaman özleyeceğimi ve sevgilerini gönlümde yaşatacağımı da ifade etmek istiyorum.  Ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Diyarbakırlılara da teşekkür ediyorum"

 İSTANBUL VE İSTANBULLULARA LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIM

 İstanbul'dan Türkiye'nin en büyük şehri olduğunu söyleyen Mutlu, "Ve dünyanın çok önemli şehirlerinden bir tanesi böyle bir şehir aziz İstanbul olarak ifade ediliyor. İstanbul'unda böyle bir markası ve değeri var. Gerçekten İstanbul bütün ülkenin şehridir. Ülkemizin her köşesinden değerli yurttaşlarımızın yaşadığı bir şehir. Bizim en büyük metropolümüz. Böyle bir şehirde de görev yapmak tabiki çok büyük bir onur. İstanbul ve İstanbullulara layık olmaya çalışacağız. Allah utandırmasın" dedi.

Konuşmasının ardından Diyarbakır'da görev yapan gazetecilere de teşekkür eden Vali Mutlu, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Iğdır’a gidip dönecek

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın yaş haddinden emekli olması, “Valilik hüllesi” ile aşıldı. Emniyet müdürlerinin emeklilik yaşının 60 olması nedeniyle Hüseyin Çapkın’ın yaş haddinden emekliliğine bir yıl kalmıştı. Çapkın’ın, İstanbul’da görev süresini uzatmak için formül bulundu. Buna göre Çapkın, kararname ile Iğdır Valiliği’ne atanacak, bir hafta sonra yeniden İstanbul’daki görevine dönecek. Böylece Çapkın, valilerin emekli yaş haddi olan 65 yaşına kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini vali kadrosu ile yürütebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!