Istakoz balayı erteletti

Güncelleme Tarihi:

Istakoz balayı erteletti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2001 01:52

Finansbank'ın patronu Hüsnü-Ayşen Özyeğin'in oğlu Murat ile İzmirli Edvina Sponza'nın düğünündeki ‘‘ıstakoz krizi’’ büyüyor. Balayı için Bali Adaları'na gidecek çift, üzüntüden balaylarını ertelemek zorunda kaldı.

Fransız Konsolosluğu'nun Tarabya'daki yazlık bahçesinde gerçekleştirilen düğün törenine katılan 900 konuktan çoğu yedikleri istakozdan zehirlendi. Sakıp Sabancı, Amerikan Hastanesi'nde tedavi görürken, Cem Boyner iki gün evden çıkamadı. Henüz yeni yeni kendine gelebilen Avrupa jet-setinin de yakından tanıdığı Ferhunda Verdi, ‘‘Benim de midem ağrıyordu. Demek ıstakozdanmış’’ dedi.

Düğünde yediği istakozdan iki gün boyunca evden çıkamadığını söyleyen Aslıgül Atasagun ise üvey babası Ali Üstay'ın da kendisi gibi zehirlendiğini belirtti. MUDO'nun sahibi Mustafa Taviloğlu, sosyetenin diş doktoru Galip Gürel'in eşi Galip Gürel ve Celal-Şebnem Çapa'nın yanı sıra Cemal Özgörkey'le sevgilisi Güliz Onursal da istakoz kurbanı olanlar arasında.

Bu arada balayı için Bali Adaları'na gidecek Murat Özyeğin-Edvina Sponza çifti, olanlar karşısında balaylarını ertelemek zorunda kaldı. Hüsnü-Ayşen Özyeğin çifti ise kimseyle konuşmak istemiyor. Murat Özyeğin'in kuzeni Esra Çavuşoğlu, kendisinin düğünün içkilerini temin ettiğini, organizasyonu Nuturel Organizasyon şirketinin gerçekleştirdiğini ama catering için Park Orman'la anlaştıklarını ve mutfağı Chief's Restaurant'ın hazırladığını söyledi.

Istakoz değil böcek

İŞADAMI Hüsnü Özyeğin'in oğu Murat Özyeğin ile Edvina Sponza'nın görkemli düğününde bir çok ünlünün zehirlenmesinin nedeni olarak gösterilen ‘ıstakoz’lar ‘böcek’ çıktı. Düğünün catering hizmetini veren Chef's Gıda'nın Satış ve Pazarlama Müdürü Zeynep Anuşoğlu, nikáhın geç başladığını ve bekleyen ıstakozların bozularak zehirlenmeye neden olabileceğini söyledi. Anuşoğlu, ıstakozların (böcek) yanı sıra buzdan da şüphelendiklerini, bu iki ürünün örneklerini incelenmek üzere Kalite Sistem Laboratuvarları'na gönderdiklerini söyledi. Kanada'dan ithal 375 kilo böceği, kilosu 24 milyon liradan, 9 milyar liraya Chef's Gıda'ya satan şirketin yetkilileri de böceklerin sıcak havada beklemeleri durumunda bozulabileceklerini belirterek, ‘‘Böcek ile ıstakozun fiyat olarak farkı yok. Istakoz kıskaçları nedeniyle zor yenilir. Böcek daha kolay yenir ve daha etlidir’’ dediler.

Olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirten Anuşoğlu, bu tür aksiliklerin, gıda sektöründe her firmanın başına gelebileceğini söyledi.

BÖCEK DAHA LEZİZ

Chef's'in deniz ürünlerini aldığı İmren Gıda yetkilileri de davet için cumartesi günü Kanada'dan ithal ettikleri, yaklaşık 800 tane böcek sattıklarını söylediler. Böcekleri donmuş olarak verdiklerini belirten yetkililer, ‘‘Böcek ile ıstakoz arasında fark yok. Istakoz kıskaçlı, böcek antenlidir. Böcek daha lezizdir ve daha çok et çıkar. Aslında daha değerlidir ama biz ıstakoz fiyatına sattık. 600 gramlık standart böceklerden, kilosu 24 milyon liraya 375 kilo verdik. Böcekleri donmuş olarak verdik ve hiç bir şikáyet almadık’’ dediler. Firma yetkilileri, sıcak havada 45 dakika bekleyen böceklerin bozulacağını da söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!