İşsiz babaya üçüz şoku

Güncelleme Tarihi:

İşsiz babaya üçüz şoku
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2008 10:58

BATMAN’da işsiz Veysi Oğuz'un eşi Emine Oğuz üçüz bebek dünyaya getirdi. İki çocukları daha olan çift buruk bir sevinç yaşarken, Veysi Oğuz, “İş, güç yok. Üçüzleri nasıl besleyeceğimizi kara kara düşünüyorum” dedi.

Güneykent Mahallesi'nde, atıl durumdaki bir fabrikaya sığınan ve ev haline getirdikleri bölümünde oturan Emine Oğuz, Batman Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 2’si erkek biri kız üçüz dünyaya getirdi. Geçim sıkıntısı yaşayan çift, bebeklerinin dünyaya gelmesiyle buruk bir sevinç yaşadı. Bebeklerini nasıl besleyeceklerini kara kara düşündüklerini söyleyen işsiz baba Veysi Oğuz, “İki erkek çocuğumuz vardı. Biz bir çocuk beklerken üçüz olunca çocuk sayımız 5'e çıktı. Ancak onların bakımı ve beslenmesi şimdiden bizi düşündürüyor. Üçüz şokunu atlatamadığımızdan henüz bebeklerimize isim bile veremedik. Onlara bakacak maddi gücümüz yok. Yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz” dedi.

Anne Emine Oğuz ise, hamileliğinde bebeklerin üçüz olduğunu bilmediklerini, doğunca çok şaşırdıklarını belirterek, “Maddi durumumuz hiç lverişli değil. Bebeklerimizi nasıl besleyeceğimizi bilemiyorum” diye konuştu.

Batman Kadın ve Çocuk Hastalıkları Başhekimi Dr.Nuri Kaya, yedi aylık dünyaya gelen ve kuvözde bakım altına alınan bebeklerin sağlık durumlarının ise iyi olduğunu bildirdi. Başhekim Kaya, yeni doğan servisindeki 11 kuvözün de dolu olduğunu belirterek, Batman'da özellikle son haftalarda dünyaya gelen ikiz ve üçüz bebek sayısında artış olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!