İsrailli turistler Golan Tepeleri'ne akın etti

Güncelleme Tarihi:

İsrailli turistler Golan Tepelerine akın etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 00:00

İsrailli turistler, Suriye'deki çatışmaları izlemek için Golan Tepeleri'ne akın ediyor.

Haberin Devamı

Times of Israel'in haberine göre, bilhassa İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın Golan Tepeleri'ne çıkıp Suriye'de tırmanan savaşı gözlemlemesinin yerel bir televizyon kanalı tarafından yayınlanmasından sonra, turistler tepenin görüntü açısından avantajlı noktalarına çıkarak komşu ülkede olan biteni seyretmeye başladı.

Times of Israel, tepeye toplanan meraklıların sayısının sürekli arttığını, ellerinde kamera ve dürbünlerle geldiklerini belirtti.

GOLAN TEPELERİ'NDE SAVAŞ TURİZMİ / FOTO GALERİ

Bölgeye uğrayan tur operatörlerinin gezi programlarına Golan Tepeleri'ni koymayı düşündüğü öne sürüldü.

İsrail polisinden bir yetkili, meraklı halkı, sınırda bulunan kritik konumdaki askeri tesislerden uzak tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Haberin Devamı

İSRAİLLİLER GAZ MASKELERİNE HÜCUM ETTİ

Times of Israel haber sitesinin bildirdiğine göre, İsrail'de son iki gün içinde gaz maskelerine olan taleplerde de büyük artış gözlendi.

Kimyasal silahlardan korunmak için kullanılan gaz maskelerinin dağıtıldığı merkezlere gelen İsraillilere son iki günde ortalama 3 bin 700 maske seti verildiği bildirildi.

/images/100/0x0/55eb5243f018fbb8f8b9bf08

Haberde, postane ve alışveriş merkezlerine kurulan alanlarda Şubat 2010'dan bu yana günde ortalama 2 bin 200 gaz maskesi dağıtıldığı belirtildi.

İSRAİL HALKI GAZ MASKELERİNE HÜCUM ETTİ / FOTO GALERİ

Gaz maskelerine olan yoğun ilgi, İsrailli liderlerin, Suriye rejiminin elindeki kimyasal silahların Hizbullah'ın eline geçebileceği yönündeki uyarılarının ardından geldi.

İsrail basını, gaz maskelerine yönelik büyük talebe rağmen stoklarda yeterli sayıda maske olduğunu belirtti.

İsrail hükümeti söz konusu merkezlere şu ana kadar 4.2 milyon gaz maskesi dağıttı. Buna karşın, nüfusun yüzde 47'sinin halen daha gaz maskesi sahibi olmadığı ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!