Ä°srail'in yüz karası bir tek Katsav deÄŸil

Güncelleme Tarihi:

İsrailin yüz karası bir tek Katsav değil
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 23, 2011 00:00

İsrail eski Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, kendisi için çalışan üç kadına tecavüz ettiği ve cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla yargılandığı davada yedi yıl hapse mahkum edildi.

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor
Haberin Devamı

 

 

Son yıllarda, çok sayıda İsrailli üst düzey politikacı çeşitli suçlardan hüküm giydi. Son yirmi yılda, çeşitli suçlardan hüküm giyen İsrailli politikacılar şunlar:

 

Tzaçi Hanegbi: Muhalefet partisi Likud’un önde gelen isimlerinden olan Hanegbi, Temmuz 2010’da yalancı şahitlik yapmaktan hüküm giydi. Mahkeme, Hanegbi’nin İsrail parlamentosundaki koltuğunu elinden aldı.


Avraham Hirchson: Eski Ekonomi Bakanı Hirchson, parlamento üyesi olduğu 2006 yılı öncesinde, başında bulunduğu iş sendikasından 500 bin doların üzerinde para çalmak suçundan hüküm giydi. Hirchson, Haziran 2009’da beş yıl hapse mahkum oldu.

Şlomo Benizri: Eski bir milletvekili olan Benizri, rüşvet almaktan dolayı Haziran 2009’da 4 yıl hapse mahkum edildi.

Haberin Devamı


Haim Ramon: Geçmişte adalet bakanlığı yapan ve bir zamanlar başbakanlık için adı öne çıkan Ramon, 2007 yılında başbakanlıkta görevli bir kadın askeri zorla öptüğü için uygunsuz hareket yapmakla suçlandı. Kamu hizmeti cezası alan Ramon, cezasını tamamladıktan sonra politikaya geri döndü ve Haziran 2009’a kadar dönemin başbakanı Ehud Olmert’in kabinesinde hizmet yaptı.

Gonen Segev: 1992’den 1995’e kadar enerji ve altyapı bakanlığı görevini yürüten Segev, 2005 yılında 30 bin ectasy hapını Hollanda’ya kaçak yollarla sokmak isterken yakalandı, beş yıl hapse mahkum oldu.

Yitzak Mordeçai: Bir zamanlar İsrail politikasının yükselen yıldızı olan savunma bakanlarından Mordeçai, general rütbesiyle emekli olduğu orduda iki kez cinsel tacizde bulunmak suçundan 2001 yılında 18 ay hapse mahkum edildi.

Ezer Weizman: Weizman, devlet başkanlığının ikinci döneminin sona ermesine üç yıl kala, 2000 yılında istifa etti. Nedeni, 1985-1993 yılları arasında iş adamlarından 300 bin doların üzerinde hediye kabul etmesiydi. Mahkemeye çıkarılmayan Weizman, 2005 yılında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Aryeh Deri: Ultra-Ortodoks Åžas Partisi’nin lideri olan Deri, yolsuzluktan suçlandığı 1993 yılında, Yüksek Mahkeme’nin talimatıyla istifa etti. 1999 yılında üç yıl hapse mahkum edildi.Â

 

*Bu yazı, "Crime among Israel's political elite" başlıklı makaleden derlenmiştir.

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet


Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!