İsrail'in korkunç yengesi Sarah

Güncelleme Tarihi:

İsrailin korkunç yengesi Sarah
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun başı, karısı Sarah ile dertte. İsrail basınına göre ‘‘first lady’’ durmadan kocasını küçük düşürüyor, imajını zedeliyor. Bir ankete göre de İsraillilerin yüzde 60'ı Sarah Netanyahu'nun kocasına ‘‘Felaket derecesinde etki’’ ettiği görüşünü savunuyor.

Kocasını herkesin içinde azarladı

Başbakan Benjamin Netanyahu, Amerikan Newsweek Dergisi'nin muhabirleriyle görüşürken, eşi Sarah hışımla çalışma odasının kapısını açtı ve herkesin içinde kocasına ‘‘Seni yarım saattir bekliyorum. Bu görülmemiş bir şey’’ diyerek bağırdı.

Çocukları yüzünden Clinton'ı bekletti

Washington'a yapılan bir devlet ziyaretinde Sarah, biri 5, diğeri 2 yaşında olan iki çocuğunu da götürmekte ısrar etti ve dediğini yaptı. Beyaz Saray'da, Orta Doğu Barış Planı’nı görüşecek olan Netanyahu ile Bill Clinton çocuklar odadan çıkıncaya kadar beklemek zorunda kaldı. ‘‘Çocuklar oynarken rahatsız etmemek gerekir’’ diyen Sarah, bu yüzden gecikmeye neden oldu.

Baş danışmanı yerinden kaldırdı

Sarah, ABD dönüşü, uçaktaki zirve değerlendirmesinde kocasıyla görüşen baş danışmanının kalkıp kendisine yer vermesini istedi.

Evine telefon eden Bakan'a kızdı

Evden arayan İletişim Bakanı Limor Livnat'a ‘‘Evden aramamanızı kaç kere söyledim’’ diyerek azarladı. ‘‘İşimizi engelliyorsunuz. Özür dilemelisiniz ve Başbakan'ı telefona çağırmalısınız’’ diyen bakana da ‘‘Bunu çok beklersiniz’’ dedi ve telefonu suratına kapadı. Netanyahu bakanını sonradan arayıp özür dilemek zorunda kaldı.

Televizyonda kıskançlık krizi tuttu

Sarah televizyon programlarında da kocasına çıkışmaktan geri kalmıyor. Bir keresinde, şarkıcı Ofra Haza'nın omuzuna hafifçe dokundu diye kocasına demediğini bırakmadı.

18 ayda 4 çocuk bakıcısı kovdu

First lady, 18 ay içinde 4 çocuk bakıcısını kovdu. Güney Afrikalı Tania Shaw'u, çorbanının dibini tutturduğu için attı. Daha önceki bakıcı Heidi Ben-Yair'e ellerini yıkayıp dezenfekte etmeden çocuklarına dokunmasını yasakladı.

Zehirli mi diye zorla şarap tattırdı

Bir gün eve hediye gönderilen iki şişe şarabı, çöpe atacağına, zehirli olup olmadığını anlamak için bir hizmetliye zorla tattırdı.

Hizmetkarın suratına ayakkabı fırlattı

Konutta 30 yıldır görevli olan hizmetkar Rachel Yaakov'un suratına, boyamakta olduğu 8 çift ayakkabıdan birini fırlattı ve ‘‘Başbakan kötü işçiliğini görürse, gırtlağını keser’’ diye bağırdı.

First Lady'nin marifetleri

Başbakan, eşine toz kondurmuyor

48 yaşındaki İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 39 yaşındaki karısı Sarah Netanyahu'ya arka çıkıyor ve toz kondurtmuyor. Kendisine hakim olamamasıyla tanınan Sarah Netanyahu, her dediğini yaptırıyor. Bardağı taşıran son damla, Sarah'ın, Başbakan'ın uçağına da el atmasıyla yaşandı. Uçağın içinin firavunların stilinde dekore edilmesini isteyen Sarah, iki çocuğu ve onların dadıları için de özel kabinler yaptırmak istiyor. Dekorasyonun 176 milyar liraya malolacak olması, İsraillilere Arap Prenslerinin savurganlığını hatırlattığından, onları daha da çok çileden çıkarıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!