İsrail'in Hadera kentinde intihar saldırısı: 5 ölü

Güncelleme Tarihi:

İsrailin Hadera kentinde intihar saldırısı: 5 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2005 19:29

İsrail'in Tel Aviv'in kuzeyindeki sahil kentlerinden Hadera'da meydana gelen terör saldırısında 5 kişi öldü; 20 kişi de yaralandı. İslami Cihad'ın üstlendiği saldırıda yaralananlardan 6'sının durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Yetkililer, saldırının, bir suikast eylemcisince yapıldığını doğrularken, İsrail Radyosu'na konuşan İç Güvenlik Bakanı Gideon Ezra, Filistinli eylemcinin bir kadın olduğunun sanıldığını söyledi.

İslami Cihad, üst düzey liderlerinden Louey Sadi'nin İsrail askerlerince öldürülmesinden sonra, bu suçun cezasız kalmayacağını ve yanıtlarının “benzersiz” olacağını açıklamıştı.

İsrail Savunma Bakanı Şaul Mofaz da Mısır'dan döndükten sonra yaptığı açıklamada, bugün görüştüğü Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in, kendisini İslami Cihad ve Hamas'ın terör saldırıları planladığı yolunda uyardığını söyledi.

İsrail'de en son ölümlü terör saldırısı, temmuz ayında Netanya'daki bir alışveriş merkezinde düzenlenmişti.

Hadera, Filistin'in Tulkarim kenti yakınlarında Yeşil hat sınırı boyundaki bir İsrail kenti. Hadera, 2000 yılı intifasından sonra, ölümlerle sonuçlanan çeşitli terör saldırılarına hedef olmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!