İsrail'i protesto mitinginde platform çöktü

Güncelleme Tarihi:

İsraili protesto mitinginde platform çöktü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2006 14:17

Nevşehir'de, İsrail'i protesto için düzenlenen mitingde, konuşmaların yapılacağı platformun çökmesi sonucu 8 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Türk Telekom binası önünde düzenlenen mitingde, konuşmalar başlamadan önce mitinge destek veren sivil toplum örgütü yöneticilerinin davet edildiği platformun çökmesi sonucu aralarında gazetecilerin de bulunduğu 8 kişi yaralandı.

Memur-Sen tarafından organize edilen, AK Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Doğru Yol Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin de desteklediği miting için kurulan platform, yaklaşık 30 kişinin çıkması üzerine, ağırlığa dayanamayarak çöktü.

Platform üzerinde bulunan Yusuf Karman, gazeteciler Mustafa Ferveren, Erdal Kesici, yerel bir televizyon kanalı kameramanı Coşkun Sağlamdin ile ismi belirlenemeyen 4 kişi hafif yaralandı. Yaralılar Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ayakta tedavi edildiler.

Haberin Devamı

Yaklaşık 3 bini aşkın kişinin katıldığı mitingde İsrail'in Filistin ve Lübnan'daki saldırıları protesto edildi. Mitinge Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu'nun yan sıra siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Nevşehir Belediyesi mehteran takımının gösterisiyle başlayan miting, daha sonra Kur'an okunmasıyla devam etti. İsrail aleyhine sloganlar atılan miting, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin konuşmalarının ardından sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!