İsrail'e, Trabzon’da tepki

Güncelleme Tarihi:

İsraile, Trabzon’da tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 14:34

İSRAİL’in, Gazze’ye insani yardım malzemesi götüren gemilere müdahalesine Trabzon’dan da tepki geldi. İsrail’i protesto mitinginde tekbir sesleriyle birlikte, Türk ordusunun Gazze’ye girmesi için sloganlar atıldı.

Trabzon Atatürk Alanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişi, ellerindeki Filistin bayraklarıyla birlikte, ‘Trabzon- Gazze omuz omuza’, ‘İsrail şaşırma, sabrımızı taşırma’ ve ‘Mehmetçik Gazze’ye’ ve ‘Ankara uyuma’ sloganları attı. İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı, Mazlum - Der, İnsan Hakları Derneği ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden temsilcilerinin de hazır bulunduğu gösteride, Memur - Sen Trabzon İl Temsilcisi Mehmet Kazancı, 7 askerin şehit olduğu İskenderun’daki terör saldırısının arkasında da İsrail'in bulunduğunu ileri sürdü.

İnsani Yardım Vakfı Trabzon Gönüllüsü Muhammet Ali Altuntaş ise Filistin’in açık hava hapishanesi haline getirildiğini belirterek, “Defalarca savaş suçu işlemiş olan, haydut İsrail’in durdurulması ve bunun hesabının sorulması acilen gerekmektedir. Mazlumlar için, insan hakları ve insanlığın vicdanı için, Türk bayraklı Türk insani yardım gemisine yapılan saldırının son bulması için, şehitlerimiz için, başta iktidarımızı, Meclis'te olan ya da olmayan tüm partilerimizi, bütün sivil toplum kuruluşlarımızı ve aziz milletimizi her zeminde tepki vermeye çağırıyoruz. Türkiye Dışişleri çalışmalar yapıyor biliyoruz ama Dışişlerinin daha aktif çalışmasını istiyoruz” dedi.

Bu arada protesto gösterisine oğlu 2 yaşındaki Muhammed Emin ile katılan hem Filistin, hem de Türk vatandaşı Ahmet Gül, “Artık bütün İslam aleminin ortak bir hareket içerisine girmesi gerekiyor. 15 yıl önce Türkiye’ye geldim ve Trabzon’a yerleştim. O gemiler insana yardım için giderken, insanlık dışı bir saldırıyla karşı karşıya kaldı” diye konuştu. Muhammet Emin ise Filistin bayrağı renklerindeki elbisesiyle ilgi odağı oldu.
Gösteride, yarın 17.30’da Trabzon’da daha geniş katılımlı bir eylem yapılması kararı alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!