İsrail'den öğrenci okutacak

Güncelleme Tarihi:

İsrailden öğrenci okutacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2001 02:01

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Türkiye'de din eğitimi almaları için İsrail'den öğrenci davet ettiklerini açıkladı. Yılmaz Hürriyet'e, yakın tarihte başlayacak uygulama çerçevesinde İsrail'li müslüman öğrenciler Türkiye'ye gelirken, Türk öğrencilerin de İsrail'e gideceğini söyledi.

Diyanet'in davet ettiği ve yakında Türkiye'ye gelecek İsrail'li öğrenciler imam-hatip ve ilahiyat fakültelerinde öğrenim görecekler. Bu öğrencilerin ileride yine Türkiye'deki ilahiyat fakültelerinde yüksek lisans eğitimi yapmaları da planlanıyor.

HER YERDEN ÖĞRENCİ VAR

Diyanet'in verdiği bilgiye göre, Türkiye'de halen Afganistan'dan 15, Bulgaristan'dan 12, Dağıstan'dan 15, Nijerya'dan 4, Kosova'dan 6 ve Makedonya'dan 7 olmak üzere toplam 59 öğrenci ilahiyat fakültelerinde eğitim görüyor. Yine Kosova'dan 9, Bulgaristan'dan 40, Kırım'dan 17, Arnavutluk'tan 18, KKTC'den 11, Mekadonya'dan 19, Nijerya'dan 8 ve Bosna-Hersek'ten 21 olmak üzere toplam 143 öğrenci de imam-hatip eğitimi için Türkiye'de bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanı Yılmaz, Isparta'da İlahiyat öğrenimi gören 15 Afganistan'lı öğrenciden 5'nin yüksek lisans eğitiminden geçeceğini de söyledi. Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, Azerbaycan'dan 15, Kırgızistan'dan 13 ve Türkmenistan'dan 6 öğrenci de yine Türkiye'de yüksek lisans eğitimi görüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!