İsrail: Suriye'nin Hariri suikastında parmağı var

Güncelleme Tarihi:

İsrail: Suriyenin Hariri suikastında parmağı var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 12:28

İsrail Dışişleri Bakanı Silvan Şalom, Suriye'nin Hariri suikastında doğrudan parmağı olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen Hariri soruşturmasına atıfta bulunan Şalom, “(Suriyeliler, ilmeğin boyunlarını sıkmaya başladığını gördüler” dedi. Şalom, soruşturmayı yürüten Detlev Mehlis raporunun da Suriye'nin ilişkisiyle ilgili sonuca yaklaştığını kaydetti.

“Suriyelilerin Hariri suikastında, saklamakta güçlük çektikleri bir ilişkilerinin olduğu görülüyor” diyen Şalom, Suriye Devlet başkanı Beşar Esad'ın, İçişleri Bakanı Gazi Kenan'ın intiharından bir ”günah keçisi” olarak yararlanmayacağını umduğunu kaydetti.

Silvan Şalom, Suriye'nin terörü destekleyen ve teşvik eden bir ülke olduğunu belirtti ve teröre destek vermeyi sürdürdükçe, uluslararası toplumun Suriye rejimine rahat vermeyeceğini ifade etti.
Suriye'de önceki gün intihar eden İçişleri Bakanı Gazi Kenan, dün sessiz bir törenle memleketi Bamra'da toprağa verilmişti.

Haberin Devamı

Adli Tıp Raporu'nda da Gazi Kenan'ın ağzına dayadığı tabancasıyla intihar ettiği belirtilmişti.
Bir dönem Suriye İstihbarat Servisi Muhaberat'ın da başkanlığını yürüten Gazi Kenan, Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri'ye düzenlenen suikastla ilgili olarak Birleşmiş Milletler yetkililerince sorgulanmıştı.

BM Savcısı Detlev Mehlis'in yürüttüğü soruşturmanın sonucunun ay sonunda açıklanması bekleniyor.
Suriye, Hariri suikastında rolü oyladığını iddia etmesine rağmen, uluslararası baskılara dayanamayarak, Lübnan'dan askerlerini çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!