İsrail Ordusu pilot olmak isteyen Arap genci reddetti

Güncelleme Tarihi:

İsrail Ordusu pilot olmak isteyen Arap genci reddetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 14:06

İsrail Ordusu, hava kuvvetlerinde pilot olmak isteyen ve bunun için orduya başvuran Müslüman Arap gencinin talebini reddetti.

Ordu, Arap gencine, pilot olmak yerine, paraşütçü olmasını tavsiye etti. Sivil pilot ehliyetine sahip 18 yaşındaki Arap gencinin, pilot olmak istemiyle orduya başvurduğunu daha önce duyuran, İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yediot Ahronoth, İsrail Ordusu Personel Bölümü'nün gencin talebini geri çevirdiğini yazdı.

Oğlunun İsrail Hava Kuvvetleri'nde pilot olma isteğini destekleyen baba da oğlunun, bu kararı önce Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'a, gerekirse de Müslüman Araplara kurs yolunun açılması amacıyla yargıya götürmeyi planladığını söyledi. Baba, Personel Başkanlığı'nda birçok yetkili ile görüştüğünü ve kendisine, şimdilik Müslüman Araplara pilot kursunun kapalı olduğunun söylendiğini bildirdi. Ordu yetkilileri, babaya, gelecek yıl ya da iki yıl sonra kursun açılması durumunda, Arap gencinin de bu kursa katılabileceğini ilettiler.

İsrail'de, Müslüman Arapların orduya katılmaları zorunlu değil. Ancak az sayıda gönüllü bazı Dürzi Araplar orduya katılıyor. Ordunun kararıyla büyük hayal kırıklığına uğrayan genç ise başvurusuna cevabın geç geldiğini, bu sürede olumlu cevap alacağına yönelik beklentisinin arttığını dile getirdi. Ordu tarafından kendisine önerilen paraşütçü birliklerine katılacağını ifade eden, ancak pilot olma rüyasından vazgeçmediğini söyleyen Arap genci, “Tekrar tekrar deneyeceğim, ta ki kapılar açılana kadar” dedi.

Genç, şöyle konuştu: “Bütün alçakgönüllülüğümle söylüyorum; yeteneklerimle dünyanın her yerinde, herhangi bir üniversitede eğitim görebilirim. Ama aileme de orduya katılma kararında olduğumu söyledim ve bununla gurur duyuyorum. Elbette, İsrail'in bazı Arap devletleriyle bir savaş durumunda olduğu gerçeğinin farkındayım. Ama kelimenin tam anlamıyla kendimi bir İsrailli olarak görüyorum. İsrail Devleti'ne bağlıyım ve görevim onu korumaktır. Görevimi yaparken, aldığım her emri yerine getireceğim.”

Gence pilotluğu öğreten hocası, İsrailli eski binbaşı ise ordunun kararından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Sadece “Binbaşı Michael” olarak tanıtılan gencin hocası, kararı yanlış bulduğunu, ordunun, geniş bir kesime (Araplara) sorumluluk ve ortaklık duygusu verecek büyük bir fırsatı heba ettiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!