İsrail mahkemesi Hamas komutanını 54 yıla mahkum etti

Güncelleme Tarihi:

İsrail mahkemesi Hamas komutanını 54 yıla mahkum etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2012 14:09

Ramallah'ta bulunan İsrail Askeri Mahkemesi, Batı Şeria'da gerçekleşen "İkinci İntifada" davası kapsamında yargılanan İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanı İbrahim Hamid'e 54 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

Komutanın kardeşi Naim Hamid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Mahkeme herhangi bir delile dayanmaksızın ve kardeşimin beyanı da alınmadan böyle bir karar almıştır. Kardeşimle görüştüğümüzde karardan etkilenmediğini ve maneviyatının yüksek olduğunu gördük” dedi.

Hamid, Ramallah'taki Ofer Askeri Kampı'nda bulunan İsrailli askerlerin huzurunda gerçekleştirilen mahkemenin sadece 20 dakika sürdüğünü belirtti.

28 Eylül 2000'de İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron'un, askerler eşliğinde Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmesi, el-Aksa İntifadası olarak adlandırılan İkinci İntifada'nın başlamasına sebep olmuş, İzzeddin el-Kassam Tugayları, bu intifada sırasında önemli bir rol üstlenmişti.

ÜÇ FİLİSTİNLİ TUTUKLANDI

İsrail, Gazze'de tampon bölgeye girdikleri gerekçesiyle üç Filistinli'yi tutukladı.

Haberin Devamı

Güvenlik kaynakları, İsrail ile Gazze Şeridi arasında yer alan sınır bölgesindeki el-Burayj kampının doğusunda tutuklanan Filistinli gençlerin isimlerinin Feras Halil, Selman Atiyye el-Avvavide ve Ali Gazi Bidvan olduğunu belirtti.

İsrail, Batı Şeria'daki Ayrılık Duvarı'ndan itibaren şeridin doğu sınırı boyunca 300 metrelik tampon bölge uygulaması yapıyor ve Filistinlileri bu bölgeye yaklaşmamaları konusunda uyarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!