İsrail, Lübnan'ı vurmaya devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail, Lübnanı vurmaya devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2006 16:09

İsrail'de Bakanlar Kurulunun BM'nin Lübnan'da çatışmaların durdurulması kararını onayladığı sırada, İsrail savaş uçakları Beyrut'un güneyine şiddetli bir saldırıda bulundu.

Lübnan televizyonları, savaş uçaklarından iki dakika içinde en az 20 füzenin Beyrut'un güneyindeki dış mahallelerden Dahiye'ye atıldığını haber verirken, olası can kaybı hakkında bilgi verilmedi. El Arabiye televizyonu ise saldırıda bazı binaların yerle bir edildiğini duyurdu.

Hizbullah'ın El Manar televizyonunda yayınlanan açıklamada ise saldırı sırasında bölgede örgütün lider kadrosundan kimse bulunmadığı, saldırıda örgüt yöneticilerinden ya da üyelerinden yaralanan ya da ölen olmadığı kaydedildi.
Lübnan'ın Sesi radyosu ise saldırıda ölen ya da yaralananlar olduğunu, kurtarma görevlililerinin bölgeye ulaşmaya çalıştığını bildirdi.

Bir güvenlik kaynağı da, İsrail uçaklarından ağır bombalar atıldığını söyledi. İsrail savaş uçakları daha önce de güneydeki liman kenti Sur'da bazı benzin istasyonlarını vurmuş, bugün Lübnan'ın güneyinden kuzeyine düzenlenen saldırılarda en az 9 Lübnanlının öldüğü açıklanmıştı. Bu arada, BM kararı uyarınca yarın sabah yürürlüğe girecek ateşkesten önce Lübnan'ın güneyinde şiddetli çatışmaların sürdüğü haber veriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!