İsrail Genelkurmay Başkanı'na suikast teşebbüsü iddiası

Güncelleme Tarihi:

İsrail Genelkurmay Başkanına suikast teşebbüsü iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2009 14:33

Haberin Devamı

Bu amaçla Hizbullah ile temasta bulunmakla suçlanan 23 yaşındaki İsrailli Arap Ravi Fuad Sultani, Petah Tikva'daki Bölge Mahkemesinde yargılanıyor.

Balad partisinin yaz kampları çerçevesinde geçen yıl gittiği Fas'ta Hizbullah'ın emrine girdiği öne sürülen Sultani, 10 Ağustosta gözaltına alındı. Polis ve İç Güvenlik Servisi Şabak'ın (Şin Bet) yaptığı ortak sorgulamada, Sultani'nin Fas'taki kampta, İsrail'den katılımcılarla temas kuran Lübnanlı Hizbullah eylemcisi Salman Harab ile konuşmalarını itiraf ettiği belirtildi.

İddiaya göre Sultani, Harab'a, İsrail Genelkurmay Başkanı hakkında bilgiye sahip olduğunu söyledi. Sultani, geçen Aralık ayında Polonya'ya giderek bir diğer Hizbullah temsilcisiyle bir araya geldiğini, bu görüşmede Aşkenazi hakkında topladığı bilgileri aktararak nasıl bir suikast düzenlenebileceği üzerinde tartıştıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Hizbullah, İmad Muğniye'nin 2008 Şubatında Şam'da, aracına konulan bombanın patlatılarak öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tutuyor, İsrail ise saldırıyla ilgisi olmadığını belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!