İsrail ambargoyu gevşetiyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail ambargoyu gevşetiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2012 16:29

İsrail hükümetinin 2006'dan bu yana ilk kez Gazze'de üretilen konfeksiyon ürünlerinin, konteynerle ülke dışına çıkartılarak, İngiltere'ye gönderilmesine izin verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Batı Şeria'daki Filistin Hükümeti Ekonomi Bakanlığı İhracat Komitesi  Başkanı Raid Futuh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İngiltere'ye gönderilmek  üzere Gazze'de üretilen bin parça yün elbisenin, Gazze'nin güneyinden İsrail'e  açılan ticari gümrük kapısı Kerim Ebu Salim'den geçirilerek, ihraç edilmesine  İsrail izin verdi" diye konuştu.

Futuh, bu gelişmenin Filistinliler için büyük bir başarı olduğunu  vurgulayarak, "Gazze bu yolla Arap ve uluslararası pazarlara inebilecek" dedi.

İsrail hükümeti ile gerçekleşen görüşmeleri Batı Şeria'daki Filistin  hükümetinin yürüttüğünü ifade eden Futuh, İngiltere'ye gönderilen konteynerlerin  ardından Gazze'de üretilen 170 çocuk yatağının Tunus'a gönderilmesi için  çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

HAMAS İSRAİL'E SALDIRMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Cuma günü Reuters'e konuşan, Gazze'deki Hamas yönetiminin Başbakanı İsmail Haniye, İran-İsrail savaşı çıkması durumunda örgütün tarafsız kalacağını açıklamıştı. Haniye, böyle bir durumda İsrail'e saldırmayacaklarını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!