İspanyollar Tekbilek'i çok sevdi

Güncelleme Tarihi:

İspanyollar Tekbileki çok sevdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2006 11:35

ABD'de yaşayan Türk müzisyen Ömer Faruk Tekbilek, Madrid'de düzenlenen 6. Şarkıda Madrid festivali kapsamında verdiği konserde İspanyolları büyüledi.Madrid'in tarihi Albeniz Tiyatrosu'nu tıklım tıklım dolduran İspanyollar, 2,5 saat süren konser boyunca Tekbilek'e alkışlarıyla eşlik etti, 2 kez sanatçıyı sahneye geri çağırdı.

Haberin Devamı

Sufi müziğinin en büyük ustalarından olan, ney, kaval, zurna, bağlama ve darbuka çalarak Anadolu ezgilerini yansıtan Tekbilek, son 3-4 yılda keşfettiği İspanya'da karşılaştığı ilgiden büyük memnunluk duyduğunu ifade etti.

İspanya'da kısa sürede 400-500 kişilik salonlardan 2 bin kişilik salonlara geçtiğini söyleyen Tekbilek, “İspanyollar, müziğimizi çok iyi biliyorlar ve ilgi ile dinliyorlar. İlk geldiğime hiç bu kadarını ummamıştım” dedi.

Ömer Faruk Tekbilek (55) ”Müzik evrensel bir dil. Kültürler arasındaki hoşgörü ve anlayışı cesaretlendirmek için en iyi araç olabilir. Müziğin sayesinde birbirimizi hissediyoruz” diye konuştu.

Medeniyetler İttifakı'nın “ufuktaki hedef ve kıyamet öncesi altın devir” olduğunu kaydeden Türk müzisyen, “Ben, Adem ve Havva'dan itibaren tüm insanların kardeşliğine inanıyorum. Kuran-ı Kerim de insanların kardeş olduğunu söyler. Ben, müziğin sayesinde kardeşlik zevkini yaşıyorum. Medeniyetler İttifakı'nda müzik, kimyada birbirine uymayan iki maddeyi birleştiren katalizatör olacaktır. Müzik meleklerin dilidir” dedi.

Haberin Devamı

Madrid'deki konserinden sonra hayranlarıyla buluşan Tekbilek, cdlerini imzalayıp, onlarla sohbet etti.

10 günlük İspanya turnesinde bulunan Tekbilek, Ferroz, Barselona, Zaragoza ve Madrid'den sonra Valencia, Cadiz, ve Granada kentlerinde de konserler verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!