İspanya'dan Türkiye'ye teşekkür

Güncelleme Tarihi:

İspanyadan Türkiyeye teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 15:49

İspanya Dışişleri Bakanı Trinidad Jimenez, 5 Nisan'da Libya'da Muammer Kaddafi güçlerine bağlı askerler tarafından gözaltına alınan 4 gazeteciden biri olan İspanyol fotoğrafçı Manu Bravo'nun, serbest bırakılacağını açıkladı. Jımenez, yardımlarından dolayı Türk Büyükelçiliği'ne de teşekkür etti.

Haberin Devamı

Jimenez düzenlediği basın toplantısında, Bravo'nun serbest bırakılacağına ilişkin resmi yazının Libya yönetimi tarafından kendilerine ulaştırıldığını söyledi. İspanyol fotoğrafçının çok kısa bir süre içinde serbest bırakılmış olacağını kaydeden Jimenez, bu zamana kadar yürütülen diplomatik girişimlerde gösterdiği yardımlardan dolayı Libya'daki Türkiye ve Macaristan Büyükelçiliklerine de teşekkür etti.

Jimenez, Bravo'nun serbest bırakılmasına ilişkin diplomatik müzakereleri yürütmek üzere Trablus'a gönderilen bir İspanyol diplomatın, Bravo'yu alarak Tunus sınırına kadar kendisine eşlik edeceğini söyledi.

Libya yönetiminin, Bravo'nun gözaltına alınmasına gerekçe olarak "ülkeye izinsiz olarak girdi" şeklinde bir açıklama getirdiğini kaydeden Jimenez, İspanyol fotoğrafçının yaklaşık 100 avro ceza ödemek zorunda olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!