İspanya'daki kriz bu sene aşıkları da vurdu

Güncelleme Tarihi:

İspanyadaki kriz bu sene aşıkları da vurdu
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 15, 2011 09:26

Dünyanın birçok yerinde kutlanan 14 Şubat 'Sevgililer Günü' (San Valentine's Day), ekonomik krizle boğuşan İspanya'da aşıklar için bu yıl hediyesiz geçecek.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor     Â

İspanya'daki Bağımsız Tüketiciler Federasyonu (FUCI), Sevgililer Günü'nde İspanyolların yüzde 48'inin hediye almasının beklenmediğini açıkladı.

FUCI, İspanya genelinde bin kişiyle yaptığı anket sonrasındaki değerlendirmede, 2 yıl önce krizin başlamasıyla birlikte İspanyolların Sevgililer Günü'nde hediye alma alışkanlığının yavaş yavaş azaldığını belirtti. Açıklamada, 2008 yılının 14 Şubat'ında İspanyolların sadece yüzde 5'inin sevgilisine hediye almayacağını söylerken, bu oranın 2009'da yüzde 24'e, 2010'da yüzde 40'a ve 2011'de yüzde 48'e çıktığı kaydedildi.

Bu yıl sevgilisine hediye alacakların yüzde 51'i en sembolik armağan olan çiçeği seçerken, takı veya mücevher alacaklarının oranı yüzde 2 olarak gösterildi.

Haberin Devamı

Ankete katılanların yüzde 72'si, ekonomik krizden dolayı Sevgililer Günü hediyesi bütçesini azalttığını itiraf ederken, yüzde 75 gibi büyük bir çoğunluk 30 avrodan az harcama yapacağını söyledi.

Sevgililer Günü'nden en kazançlı çıkan İspanya'daki çiçekçiler, en azından satışlarında yüzde 30'luk bir artış bekliyor.

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:                   Â

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet                                                                Â

                                Â

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:                  Â

http://twitter.com/HurriyetEkonet   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!