İspanya AB ülkesi işçilerine serbest dolaşım hakkı veriyor

Güncelleme Tarihi:

İspanya AB ülkesi işçilerine serbest dolaşım hakkı veriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2006 13:40

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, AB'nin 10 yeni ülkesinin işçilerine serbest dolaşım hakkı vereceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Zapatero, İspanya ile Polonya arasında Granada kentinde yapılan zirveden sonra yaptığı açıklamada, serbest dolaşım hakkının 1 Mayıs'tan itibaren tanınacağını söyledi.

İspanyol yetkililer, diğer AB ülkelerinin de aynı kararı alması umudunu dile getirerek, “Hiç şüphe yok ki, Avrupa, ekonomimiz ve iş piyasası için iyi bir haber” dediler.

Yetkililer, işçilere serbest dolaşım hakkı verilmesinin en fazla Slovakya, Slovenya, Estonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti gibi Doğu Avrupa ülkelerine yardımcı olacağını savundular. AB'nin eski 15 ülkesinin yeni katılan 10 ülkeye serbest dolaşım hakkını 2011 yılına kadar vermek zorunda olduğu belirtiliyor. Finlandiya ve Portekiz de AB'ye yeni katılan Doğu Avrupa ülkelerinin işçilerine 1 Mayıs'tan itibaren bu hakkı vereceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

İşçilere tanınacak serbest dolaşım hakkının 2 yıl geçerli olacağı, duruma göre bu sürenin yeniden değerlendirileceği belirtiliyor. AB'nin yeni üyelerinin bu hakkı isteyip istemediklerini Nisan ayı sonuna kadar Avrupa Komisyonu'na bildirmesi gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!