İşlemediği suçtan 18 yıl yattı, cinayetten suçlu bulundu

Güncelleme Tarihi:

İşlemediği suçtan 18 yıl yattı, cinayetten suçlu bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2007 09:25

ABD'nin Wisconsin kentinde, işlemediği tecavüz suçundan 18 yıl hapis yatan bir kişi, bir fotoğrafçıyı öldürmekten suçlu bulundu.

Haberin Devamı

Mahkeme, 44 yaşındaki Steven Avery'i, 2005'teki Cadılar Bayramı'nda 25 yaşındaki Teresa Halbach adlı fotoğrafçıyı ailesinin sahibi olduğu araç mezarlığının yakınında öldürmekten suçlu buldu.

Halbach, Avery'nin kız kardeşinin bir oto dergisine verdiği ilandaki minibüsün fotoğrafını çekmek amacıyla araç mezarlığına gittiği 31 Ekim 2005'te kaybolmuştu. Birkaç gün sonra da Halbach'ın aracı, Avery'nin araç mezarlığında ağaçların altına gizlenmiş halde bulunmuştu. Müfettişlerin mezarlığın bulunduğu geniş arazi üzerinde yaptıkları bir haftalık araştırma sonunda Halbach'ın kömürleşmiş kemik parçaları bir bidonun içinde kamerası ve cep telefonuyla bulundu.

Halbach'ın ölümünden 2 yıl önce Avery de tecavüz suçundan 18 yıl hapis yattığı Manitowoc İlçesi cezaevinden DNA testlerinin bu suçu işlemediğini kanıtlamasından sonra serbest bırakılmıştı. Avery, açtığı tazminat davasından kazandığı 400 bin doları da şimdiki suçundan yargılandığı mahkemede savunması için harcadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!