İslamcı basının 14 Şubat bayramı

Güncelleme Tarihi:

İslamcı basının 14 Şubat bayramı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

İslamcı basın, daha düne kadar tüm dünyada kutlanan 14 Şubat sevgililer gününe ‘‘ayıp’’ gözüyle bakar, Akit gibi kimi gazeteler ise ‘‘Laikçilerin zina bayramı’’ diye başlık atardı. İslamcı basında büyük bir değişim var son zamanlarda. Yeni Şafak ve Zaman gazeteleri, bu yıl Sevgililer Günü'ne sayfalarında geniş yer ayırdılar. FP'li belediye başkanlarından bazıları da günle ilgili mesaj yayımladılar.

FAZİLET Partisi'nin 14 şubat Sevgililer Günü'nü kutlamasından sonra İslamcı gazeteler de Sevgililer Günü'ne büyük ilgi gösterdi.

Ankara Mamak Belediyesinin FP'li Başkanı Gazi Şahin'in Sevgililer Günü mesajı yayınlaması ve FP'li Yasin Hatipoğlu'nun Sevgililer Günü şiiri yazmasından sonra İslamcı basın organları da yıllardır ‘‘Hıristiyan geleneği’’ ve ‘‘ayıp’’ diye karşı çıktıkları özel günü, sayfalarına taşıdılar. Yeni Şafak ve Zaman gazeteleri Sevgililer Günü'ne geniş yer ayırdılar.

Yeni Şafak Gazetesi, birinci sayfadan duyurduğu günü, son sayfasında ‘‘Seni Seviyorum’’ başlığıyla manşetten verdi. Yeni Şafak'taki sevgililer Günü haberinde ‘‘14 Şubat, sevgi sözcüğünün en çok kullanıldığı gün’’ denildi. Sevgililer Günü'nün tarihçesine de yer verilen sayfada ‘‘Çiçeklerin Dilinde Sevgi’’ başlıklı yazıyla çiçeklerin anlamları da anlatıldı. Gazetede elinde gül tutan bir erkek fotoğrafı da yayınlandı

Milli Gazete ve Akit yarın kutlanacak Sevgililer Günü'ne yer vermezken Zaman Gazetesi çeşitli firmaların Sevgililer Günü ilanlarını yayınladı. Milliyetçi kimliğiyle tanınan Ortadoğu Gazetesi de ‘‘Sevgiyi Dile Getiren Gül’’ başılığıyla Sevgililer Günü haberi yayınladı.

FP'li başkandan sevgili mesajı

FP'li belediye başkanlarının Sevgililer Günü kutlamaları sürüyor. FP'li Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin'den sonra, bu kez de Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Sevgililer Günü mesajı yayımladı. Altınok, mesajında, ‘‘Sevgililer Günü, sevmesini bilen, becerebilen herkese kutlu olsun’’ dedi. Toplumdaki birlik ve beraberliğin temelini oluşturan sevgi ve hoşgörünün, Türk geleneklerinin bir gereği olduğunu vurgulayan Altınok, sevginin Türk kültüründe şiirlere, türkülere, şarkılara konu bir olgu olduğunu dile getirdi. Altınok, şunları kaydetti: ‘‘Sevgi, toplumu birbirine kenetleyen ve karşılaşılan zorlukların aşılmasını sağlayan bir ışıktır. Yüreğimizden, gönlümüzden sevgi eksik olmasın. Sevgililer Günü, milletimizde sevgiye vesile olsun. Sevgililer Günü, sevmesini bilen, becerebilen herkese kutlu olsun.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!