İslamcı basından Bilderberg dönüşü

Güncelleme Tarihi:

İslamcı basından Bilderberg dönüşü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2003 01:40

AKP'nin tabu yıkarak Bilderberg toplantısına Devlet Bakanı Ali Babacan'ı göndermesi, yıllarca bu toplantıları "Siyonist ve masonik" diye eleştiren İslamcı basını da değiştirdi.

Bilderberg toplantılarını yıllardır ‘siyonist, masonik’ olarak niteleyen İslamcı basın, AKP'li Devlet Bakanı Ali Babacan'ın zirveye katılmasına, U dönüşü yaparak yumuşak tepki verdi.

Yeni Şafak Yazarı Fehmi Koru, daha önce dünyaya yön verildiğini savunduğu Bilderberg toplantısı için bu kez, ‘‘Hepimiz için yol gösterici olabilir’’ dedi. Vakit Yazarı Abdurrahman Dilipak da gidilen yerin değil, giden kişinin ne dediğinin önemli olduğunu savundu. İşte görüşler:

Davet gelse giderdim

Fehmi Koru (Yeni Şafak)

Davet edilsem ben de katılırım tabii ki. Ama içerde konuşulanları yazmama koşuluna uyabileceğimi sanmıyorum. Bu toplantının temel özelliği siyonizmle irtibatlı değil. Babacan'ın katılması kendisi açısından politik bir risk. Ama konuşulanları Meclis'te açıklarsa, hükümeti bilgilendirirse belki de orada öğrendikleri hepimiz için yol gösterici olabilir.

Söylenenler önemli

Abdurrahman Dilipak (Vakit)

Benim için giden kişinin orada ne dediği önemli. Gider orada kendi gerçeklerini anlatırsa, benim için normaldir. Amerika'yı, bir kulübü sevmiyorum diye görüşmemek önemli değil. Davos, ekonomik forum toplantıları, Bilderberg de bunlar gibi. Önemli olan giden kişinin ne dediği.

Duyunca şaşırdım

Mustafa Ünal (Zaman)

Haberi okuyunca şaşırdım. AKP çizgisi, Bilderberg toplantılarına hep soru ve kuşkuyla yaklaşmıştır. Toplantının gizlilik içinde olması, bizim de bazı sorular sormamızı gerektiriyor.

Değiştiklerinin ispatı

Zeki Ceyhan (Milli Gazete Yazarı)

Arkadaşlarımız görüşlerini değiştirdiler. Onlar için normal bir şey, Bilderberg'lilerden bir farkları yok. ‘‘Değiştik’’ diyorlar, değiştiklerini de böylece ispatlıyorlar.

Tutuculuktan kurtulmalı

Sadık Albayrak (Yeni Şafak)

Türkiye artık kapalı toplum olmaktan, içe dönük siyasetten kurtulmalı. Bu nedenle bunun, bir toplantının başka bir yerde olmasından farkı yok.

Yeni şoklara hazır olun

Ayhan Bilgin (Vakit)

AKP'yi tanımlayamayan manevi hisleri yoğun kesimler yeni şoklara hazır olmalı. Babacan'ın gitmesi gösteriyor ki, AKP rotasını tayinde içerden ziyade, dış çevreleri dikkate alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!