İslam Haber Ajansı'na Türk müdür

Güncelleme Tarihi:

İslam Haber Ajansına Türk müdür
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 15:25

İKÖ'nün yayın organı Uluslararası İslam Haber Ajansı'nın başına Türkiye'den transfer.

Haberin Devamı

İslam Konferansı Örgütü’nün Genel Sekreterliği’ne bir Türk’ün getirilmesinin ardından, İKÖ’nün “haber ajansının” başına da yine bir Türk vatandaşı atandı. İKÖ’nün “Uluslararası İslam Haber Ajansı”nın başına, Erdem Kök getirildi. Erdem Kök, İslam Haber Ajansı’na Türkiye’deki Cihan Haber Ajansı’ndan transfer edildi. Kök, CHA’da uzun yıllardır Marka ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapıyordu.

İSLAM HABER AJANSI ATAKTA

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR

İKÖ Genel Sekreteri İhsanoğlu’na göre, bu son atama İslam Haber Ajansı’nda yapılması planlanan “atakla” yakından ilgili. İslam Ajansı’nın yeniden yapılandırılıp, “İslam dünyasının sesini tüm dünyaya duyurmasının” amaçlandığını kaydeden İhsanoğlu, bu amaçla ajansın yeniden yapılandırılması için bir şirketle anlaştıklarını da kaydetti.

İslam Haber Ajansı’nın yeniden yapılandırılması konusu, İKÖ’nün Mekke zirvesinde örgütün daha etkin hale getirilmesi için oluşturulan 10 yıllık eylem planının da içinde yer alıyor.

Bu çerçevede, ajansta yapılan ilk değişiklik de, Genel Müdür Abdülvahap Kashif’in görevinden ayrılarak, yerine Erdem Kök’ün getirilmesi oldu.

ÜÇ AŞAMALI PLAN

Kök, Uluslar arası İslam Haber Ajansı’nın daha etkin hale getirilmesi için, üç aşamalı bir plan hazırladıklarını vurgulayarak, bu aşamaları, “ajansın uluslar arası haber standartları uyarınca yeniden yapılanması, haber üretiminin geliştirilmesi ve görsel habere ağırlık verilmesi” olarak sıraladı.

İslam haber ajansının sıcak haberden çok, analitik haberler ve insan hikâyelerine yer vermeyi planladığını kaydeden Kök’e göre, İslam Haber Ajansı’nın bir başka amacı da, İKÖ üyesi ülkelerin haber ajansları ile işbirliğini arttırmak, böylece “Müslüman ülkelerin çıkarlarını daha iyi korumak…”

İKÖ çerçevesinde 1972 yılında kurulan Uluslararası İslam Haber Ajansı halen çeşitli gazete ve televizyonlara Arapça, İngilizce ve Fransızca haberler iletiyor. Ajansın haberleri, Katar Haber ajansı tarafından yaklaşık 700 aboneye dağıtılıyor.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!