Islak imza davasında emniyetin hazırladığı tespit tutanağı mahkemede

Güncelleme Tarihi:

Islak imza davasında emniyetin hazırladığı tespit tutanağı mahkemede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 01:28

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube’nin mahkemeye gönderdiği yazıda, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçen bir hard diskteki "proje" isimli word belgesinde yer alan konuların ’İrticayla mücadele eylem planı’ isimli belgede yer alan konularla büyük oranda aynı olduğunun belirlendiği belirtildi.

Haberin Devamı

İrticayla Mücadele Eylem Planı ile ilgili davaya bakan mahkeme, Gölcük Donanma Komutanlığı’ndan ele geçirilen belgeleri mercek altına almış, ele geçirilen belgeler arasında kendi davaları ile ilgili belge olup olmadığının özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan sorulmasını istemişti. Savcılığın gönderdiği, İstanbul TEM Şubesinin hazırladığı tespit tutanağı mahkemeye ulaştı. Yazıda, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçen bir hard diskteki "proje" isimli word belgesinde yer alan konuların ’İrticayla mücadele eylem planı’ isimli belgede yer alan konularla büyük oranda aynı olduğunun belirlendiği belirtildi.

Yazıda, 5 ile numaralandırılan, hard disk içerisinde "D\İKK" isimli sıralı klasörler içerisinde yer alan "Kitleşim" isimli Excel belgesinin de yer aldığı ifade edildi. Emniyet yazısında, "Kitleşim" isimli belgede, "üretim ekibi" ve "dağıtım kanalı" olarak isimlendirilen grupların oluşturulduğu, bu gruplarda görevlendirilmek üzere emekli ve muvazzaf askerler ile sivil bazı kişilerin belirlendiğinin görüldüğü ifade edildi.

Gönderilen yazıda, söz konusu belgede "üretim ekibi" olarak isimlendirilen sayfada, Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında işlem yapılan bazı şahısların ve Dursun Çiçek’in de adının bulunduğunun tespit edildiği anlatıldı. Yine 5 No’lu hard diskte yer alan bazı belgelerde, irticai olarak nitelendirilen gruplar ile mevcut yürütme organına yönelik birçok çalışma ve planlamaların yer aldığı belirtilen yazıda, "Bu çalışma ve planlamaların ’proje’ ve ’İrticayla Mücadele Eylem Planı’ isimli belgelerde yer alan planlamalarla benzerlik gösterdiği görülmüştür" denildi. Tutanakta ayrıca, ’proje’ adı verilen word belgesinin Genelkurmay Başkanlığı’na sunulmak üzere hazırlandığı da iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!