İşkenceden öldüğü iddia edilen Er’in babası konuştu

Güncelleme Tarihi:

İşkenceden öldüğü iddia edilen Er’in babası konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2011 20:23

Er Uğur Kantar’ın vatani görevini yaparken işkenceden öldüğü iddialarıyla ilgili olarak baba Aydın Kantar, CNN Türk’te 5N1K programına katıldı ve oğlunun ölümüyle ilgili konuştu.

Haberin Devamı

Kantar şunları iddia etti:  Uğur her gün bizi arardı. Bir anda ulaşamaz olduk. Çocuğumuz cezaevine kondu. Burada yemek ve su verilmedi. Kıbrıs’ın güneşinde işkence yapıldı. En sonunda çocuğum Allah rızası için bana su verin demiş. Bunun üzerine gardiyanlar oğlumu banyoya götürüp, üzerine kaynar su dökmüşler ve güneşin altında sandalyeye kelepçelemişler.

Cüneyt Özdemir’in siz bu bilgileri nereden aldınız sorusuna baba Aydın Kantar “Avukatlarımız ve oradaki çocukların dışarı çıkınca bize verdiği bilgilerle ulaştık” dedi.

Baba Kantar Genelkurmay’ın yaptığı açıklamaların sorulması üzerine, “Bunların hepsi yalan, dolan. Ben birebir yaşadım. 15 gün hastanenin önünde yattım. Bizi misafirhaneye gönderdiler. Daha sonra çıkışımızı verdiler. Sivil olduğumuz için kalamayacağımız söylediler. 17 gün dışarıda kaldık. Şahidim var. İftira atıyorlar. Bir kişi bana gelip sen kimsin demedi. Ben neden yalan söyleyeyim. Ben bu söylediklerimi ispatlayabiliyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!