İsilik nedir? İsilik nasıl anlaşılır?

Güncelleme Tarihi:

İsilik nedir İsilik nasıl anlaşılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 10:53

Miliaria halk dilinde bilinen adıyla isilik şikayeti yaz aylarının gelişiyle birlikte artış gösterdi. Özellikle çocuklarda görülen isilik, genellikle kaşıntılıdır ve zaman zaman yanma şikayeti olarak kendini gösterir. Peki, isilik tam olarak nedir? İsilik nasıl anlaşılır?

Haberin Devamı

Ter bezi kanallarının tıkanması sonucu terin derinin üst tabakalarına sızmasıyla oluşan bir durumdur. Sıcak ve nemli ortamda yaşayan her yaş grubunda görülebilir ama çocuklarda özellikle ter kanalları tam olarak gelişmediği için yeni doğanlarda daha sıktır. Sıcağa ve neme maruz kalınması, ateşli hastalıklar veya bazı ilaçların kullanımı sonrasında da görülebilir. Sıcak ortamla temastan birkaç gün veya hafta sonra başlar. İsilik nasıl anlaşılır?

Daha çok boyun ve gövdenin üst kısmında görülür fakat yüz, avuç içi ve ayak tabanı hariç her yerde görülebilir. Bebeklerde başta kıvrım bölgeleri olmak üzere , erişkinlerden farklı olarak yüz ve saçlı deride de görülebilmektedir. Ortası şeffaf su toplamış kırmızı kabarcıklar görülür.Özel bir tanı testi yoktur, tanı için belirtiler yeterlidir.

Tedavisi İçin Neler Yapılmalıdır?

Herhangi bir tıbbi müdahaleye gerek olmadan kendiliğinden gerileyen bir durumdur, şikayetler şiddetli olursa doktor kontrolünde bazı losyonlar kullanılabilir. Cilt serin tutulursa kısa sürede geriler. En etkili tedavi fazla terlemeden kaçınmaktır. Ilık duşlar, pamuklu ve ince giysiler giyilmelidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!