IŞİD kamuflajı

Güncelleme Tarihi:

IŞİD kamuflajı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2016 19:54

Diyarbakır’da geçen yıl terör örgütü IŞİD'in hücre evlerine yapılan, 7 teröristin öldürüldüğü operasyonda evde bulunan 128 parça eşya arasında parfüm ve bira şişesi de çıktı. Terör uzmanları, IŞİD üyelerinin birayı sakallarına sürdüğünü, şişeleri evin kapısına bıraktığını, bu şekilde kamufle olmaya çalıştığını söyledi.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'ın merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi 42'nci Sokak ile 53'üncü Sokaklarda bulunan IŞİD terör örgütüne ait 2 hücre evine geçen yıl 26 Ekim günü operasyon düzenlendi. Polis memurları Sadık Özcan ve Gökhan Çakıcı şehit edilirken; evde bulunan teröristler Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy ölü olarak ele geçirildi. Evlerde daha sonra yapılan olay yeri incelemesinde, 128 parça eşya ele geçirildi. Malzemelerin herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı gerekçesiyle 23 Ocak 2016 günü imha edildiği belirtildi.

CİHAD İÇERİKLİ KİTAPLAR

İmha edilen malzemeler arasında 'Cihadın gayesi' isimli kitap, üzeri yazılı kağıt parçaları, ilaçlar, 6 şişe değişik markalarda parfüm, 'Ey iman edenler' başlıklı not kağıdı ve Makina Kimya Endüstrisi (MKE) ibareli 2 karton kutu, çok sayıda dini kitap, 'Dikkat edilecek hususlar' yazılı kağıt, üzerinde 'Bismillah' yazısı ile başlayan kağıtlar, 23 Ekim 2015 tarihli Özgür Gündem gazetesinin de olduğu belirtildi. Tutanakta, imha edilen yazılı evrakın içeriğine ilişkin bir bilgi olmadığı görülürken, kitapların IŞİD mensupları tarafından okunan propaganda ve cihad içerikli kitaplar olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

MAHALLELİ ANLAMASIN

Hücre evinde 7 bira şişesi ele geçirildiği kaydedildi. Terör uzmanları, örgütün hücre evlerinin genellikle aile görüntüsü verilen kişiler tarafından kiralandığını ve mahalle sakinlerinin anlamaması için gizlilik kurallarına çok önem verildiğini söyledi.

IŞİD'in hücre evinden çıkan bira şişelerinin bu amaçla kullanıldığını ifade eden terör uzmanları, teröristlerin mahalle sakinlerine içki içtikleri görüntüsü vermek için birayı sakallarına ve yüzlerine sürdüğünü, şişeleri ise kapı önüne bıraktığını söyledi.

Uzmanlar, mahalle sakinlerinden birinin hücre evinin kapısını çalması halinde, IŞİD üyesinin kapıyı açmadan önce birayı yüzüne sürerek, kokmasını sağladığını ve bu şekilde kapıyı açtığını belirtti. Bunun çok bilinmeyen bir kamufle yöntemi olduğunu belirten güvenlik güçleri hazırladıkları raporda, bu konuya ilişkin ele geçirilen bir nota dikkat çekti. Operasyon sonucu bir şüphelinin üzerinde bulunan ve gizlilik kurallarının yazıldığı notta, "Kardeşler bazen evin bahçesine çıkıp görüntü vermeli, her defasında farklı bir kardeş kapıyı açmamalıdır. Çevredeki insanların dikkatini çekmemek için gayret sarf edilmelidir" ifadeleri yer aldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!