IŞİD anaokulunda hizmetli Ayşegül’ü vurdu

Güncelleme Tarihi:

IŞİD anaokulunda hizmetli Ayşegül’ü vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 20:33

SURİYE’de terör örgütü IŞİD ile muhalif grupların çatıştığı bölgeden ateşlenen 3 Katyuşa roketinden 1’i, Kilis’te birbirine bitişik olan Nazlı Ömer Çetin İlkokulu ve Eyüp Gökçeimam Ortaokulu’nun ortak kullandığı bahçeye düştü.

Haberin Devamı

Dün saat 09.30 sıralarındaki patlamada, ortaokulda hizmetli olarak çalışan Ayşegül Polat (32) yaşamını yitirdi. 7’nci sınıfta okuyan kız öğrenci G.C. de yaralandı. Öğrencilerin derste olması, büyük bir faciayı ise önledi. Roketlerden 2’si ise 4 okulun bulunduğu bölgedeki boş araziye düştü. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, “Halkımız sakin ve sessiz olsunlar. Halk provokasyona izin vermemeli. Kilis halkı kendisine yakışanı yapsın” dedi.

BÜYÜK HASAR OLUŞTU

Bölgedeki okullar boşaltılırken, veliler okullara koştu. Okulların camları kırıldı, merminin düştüğü alanda büyük bir çukur oluştu. Bahçedeki bazı ağaçlar devrildi, park halindeki bir otomobil de kullanılamaz hale geldi. İlkokulun birinci katındaki anaokulu harabeye döndü. Patlamanın olduğu sırada ‘beslenme saati’nde bulunan ana sınıfı öğrencileri büyük paniğe kapıldı. Merminin düşme şiddetiyle camların kırılmasının ardından yiyecekleri ortalığa saçılan anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı

MİSLİYLE MUKABELE

Patlamanın ardından AN/TPQ-36 hedef tespit radarı, Katyuşa roketlerin kaynağını ateşlendiği anda tespit etti. Katyuşa’nın bulunduğu hedefe 54 kez top atışı yapıldı ve roketi ateşleyen hedef etkisiz hale getirildi. Kilisin karşısındaki Azez kasabasının kontrolü ÖSO tarafından sağlanıyor. Ancak Azez’in 10 kilometre batısındaki bölgelerde kontrol IŞİD’de. 8 kilometre doğusunda ise kontrolü PYD’de bulunan Afrin yer alıyor. m Uğur ERGAN-Hasan KIRMIZITAŞ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!