İşgüzar vali

Güncelleme Tarihi:

İşgüzar vali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2006 15:03

Niğde’de açılışlarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i ayakta karşılamalarını isteyen Niğde Valisi Gündüz Beder gazeteciler tarafından protesto edildi.

Bakan Çelik yemek salonuna girmeden önce salonda gazeteciler de dahil bulunan grubun ayakta beklemesi talimatını veren Vali Beder gazetecilerin ayakta durmaması üzerine yanlarına gelerek, "Siz niye oturuyorsunuz. Bunları öğrenin kalkmanız gerekiyor" dedi. Gazeteciler de bu sözler üzerine yekmek salonuna terketti.

Milli Eğitim Bakanı Hüsyin Çelik Niğde’deki temasları sırasında gazeteciler ve vali Gündüz Beder arasında "Ayakta durur musun durmaz mısın" tartışması yaşandı.

BAKAN GELENE KADAR AYAKTA DURACAKSINIZ

Bakan Çelik Niğde’deki Gazi İlköğretim Okulu’ndaki açılış töreninin ardından öğretmen evine geçerek burada ornuruna verilen yemeğe katıldı. Çelik yemek salonuna geçmeden önce öğretmen evinin bir odasında kısa bir süre dinlenirken, Çelik’i izleyen gazeteciler ve programı takip eden halk yemek salonuna geçti. Bu sırada Vali Beder, salondakilerin bakanın gelişine kadar ayakta beklemesi talimatını verdi.

GAZETECİLERDEN PROTESTO

Vali Beder, talimatına karşın ayakta beklemeyen gazetecileri görünce yanlarına gelerek, uyarıda bulundu. Beder gazetecilerle Berder arasında şu diyalog geçti:
Beder: "Siz nereden geldiniz. Otururken görünce merak ettim"
Gazeteciler: "Biz Ankara’dan geldik. Basınız.
Beder: Bakan gelene kadar kimse oturmuyor
Gazeteciler: Biz böyle bir uygulama görmedik.
Beder: O zaman bundan sonra öğrenin kalkmanız gerekiyor"

MEMUR ZANNETMİŞ

Bu diyaloğun üzerine gazeteciler yemek salonunu terketti. Olayın Bakan Çelik’e iletilmesi üzerine Vali Beder gazetecilerin yanına gelerek "Ben sizi memur sandım" gerekçesini ifade etti.

İşgüzar: Gereği yokken, genellikle kendini göstermek için işe karışan kimse. (Türk Dil Kurumu)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!