İşadamı otopark işçisini öldürdü mü?

Güncelleme Tarihi:

İşadamı otopark işçisini öldürdü mü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Öldüren yumruk davasında rapor çelişkisi

OTOPARK işçisi Musa Amanvermez’i, anahtarını bıraktığı Mercedes otomobilinde oturduğu gerekçesiyle döverek ölümüne neden olduğu suçlamasıyla sekiz yıl hapsi istenen MÜSİAD üyesi işadamı Sinan Solmaz, olaydan bir yıl sonra teslim olarak ifade verdi. Solmaz, ‘‘Kavga ettik ama küfür ederek beni tahrik etti. Vurmadım, sadece ittim’’ dedi.

Sanık avukatı da mahkemeye maktül Musa Amanvermez’in askerliği sırasında verilen hasta taburcu teskeresini sundu. Teskerede, Amanvermez'e ‘‘Wolf Parkinson Matite Sendromu’’ teşhisi konduğu ve kardiyoloji servisinde yattığının belirtildiğini söyledi. Otopside tespit edilen maktülün kafasının sol yanındaki şişlikler ve ‘WPW tipi A’ hastalığının başlıbaşına ölüm sebebi sayılıp sayılmayacağı konusunda Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasını istedi.

Musa Amanvermez'in ailesinin avukatı ise Adli Tıp 1’nci İhtisas Dairesi’nin ‘‘Kavgaya bağlı stresin yarattığı kalp krizi’’ raporunun, Şişli Etfal ve Morg İhtisas Dairesi’ndeki otopsi raporuyla çeliştiğini söyledi ve şöyle devam etti: ‘‘Tıbben ilaç kullandığına ilişkin belge yok. Darbeden 45 dakika sonra ölmüş. Kalp krizi bu kadar uzun sürede mi ortaya çıkar? Üstelik Şişli Etfal Hastanesi ve Morg İhtisas Dairesi raporlarında ölüm sebebini tespit edememişken, Adli Tıp 1’nci İhtisas Dairesi nasıl oluyor da ölüm sebebini belirliyor?’’

Tanık olarak dinlenen Ahmet Hüsrev Tilki’nin polis ifadesiyle, duruşmada verdiği ifadenin çeliştiğini de belirten Avukat Yaşar Ağsu, tanıkların tekrar dinlenmesini talep etti. Mahkeme heyetinin Adli Tıp 1’nci İhtisas Dairesi’nin raporunun karar için yeterli olduğunu söyleyerek, bütün taleplerini reddetmesi üzerine de mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini, reddi hákim talebinde bulunacağını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!