İşadamı Esat Edin, 3 çocuğuyla selde öldü

Güncelleme Tarihi:

İşadamı Esat Edin, 3 çocuğuyla selde öldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 00:00

Kemer Country’nin sahibi Esat Edin ve 3 çocuğu, Kaz Dağları’ndaki kampta, dere kıyısına kurdukları çadırda, önceki gece yarısı, yağışın ardından meydana gelen sele kapılarak öldü.

İşadamı Esat Edin, 3 çocuğuyla selde öldü
Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

ESAT EDİN'İN FOTOĞRAFLARI

KEMER COUNTRY FOTOĞRAFLARI

ESAT EDİN KİMDİR?

Eşi Mehpare Edin’i geçen mart ayında 40 yaşındayken kanserden kaybeden Esat Edin ve çocuklarının kampingdeki son gecelerinde, ağaç evler yerine dere kenarında bir ağacın altına kurdukları çadırda kalmayı tercih ettikleri belirlendi.

KEMER Country’nin sahibi 48 yaşındaki Esat Edin, Şeker Bayramı öncesi çocukları 10 yaşındaki Serra, 7 yaşındaki Aliye ve 12 yaşındaki Cem’i yanına alarak Londra’da eğitim gören 14 yaşındaki oğlu Murat Edin’i ziyarete gitti. Edin ailesi, bayramın ikinci günü olan 1 Ekim Çarşamba akşamı İngiltere’den İstanbul’a döndü, perşembe günü de yakınlarının tavsiye ettiği, Edremit İlçesi’nin Zeytinli Beldesi Mehmetalan Köyü sınırları içindeki Hızır Kamping’e gitti. Aile dostlarından işadamı Tuncay Uzun, Esat Edin’in ölen eşinin vasiyeti üzerine çocuklarını Kaz Dağları’na götürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Ağaç evde kaldılar

Ağaç evlerden oluşan kampinge yerleşen Edin Ailesi 2 gün baş başa bir tatil geçirdi. Edin Ailesi, kaldıkları ağaç eve 50 metre kadar uzaklıktaki dere kenarına da bir çadır kurdu. Ama kampta kalanların anlattıklarına göre aile çadırda hiç kalmadı, ağaç evi kullandı. Esat Edin de çadırı çocukların gündüz oynaması için kurduğunu söyledi.

Kampta son gece

/images/100/0x0/55eb260af018fbb8f8ae6ff5


Bir gün sonra kampingden ayrılacak olan Esat Edin, çocuklarının isteği üzerine son gecelerini (cuma gecesi) ağaç ev yerine çadırda geçirmeyi kabul etti. Esat Edin, çocukları Cem, Serra ve Aliye ile geceyi geçirmek için çadıra girerken, çocuklara İngilizce öğretmesi için tutulan yabancı uyruklu bakıcı Sara ise tek başına ağaç evde kaldı.

Sağanak sel oldu

Görgü tanıklarının anlattığına göre kampın bulunduğu bölgeye fazla yağmur yağmadı. Ancak dağın zirvesine yağan şiddetli sağanak sel olup dere yatağını bir anda doldurdu. Kabaran dere saat 23.00 sıralarında taşınca azgın sular, Esat Edin ve çocuklarının kaldığı çadır ve dere kenarında ne varsa önüne katıp götürdü.

Sabaha kadar arama
/images/100/0x0/55eb260af018fbb8f8ae6ff7


Kampta kalanlar ve kamp çalışanları çevreyi kontrol ettiklerinde Edin Ailesi’nin ağaç evde olmadığını, çadırın da sürüklendiğini görünce durumu jandarmaya haber verdi, arama çalışmaları başlatıldı. Sabaha kadar süren arama çalışmalarından sonuç alınamayınca, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da kendi helikopteriyle bölgeye giderek, arkadaşı olan işadamı Esat Edin’i arama çalışmalarına katıldı.

4 km sürüklenmişler

Arama çalışmaları sırasında önce sel sularıyla sürüklenen çadır, ağaç dallarına takılı bulundu. Dere yatağından aşağıya doğru sürdürülen aramada kampinge yaklaşık 250 metre uzaklıkta Cem’in cesedi ağaçlara takılı, hemen yakınında da Serra’nın cesedi bir kayaya takılmış halde bulundu. Baba Esat ile minik kızı Aliye’nin cesetleri ise kamptan yaklaşık 4 kilometre aşağıda Zeytinli Beldesi yakınlarında birbirine 50 metre arayla bulundu. Baba Esat Edin’in can havliyle kurtarmak istediği minik kızına sarılmış olabileceği belirtildi.
/images/100/0x0/55eb260af018fbb8f8ae6ff9


Esat Edin ile Aliye’nin cenazeleri Edremit Kazdağı Devlet Hastanesi, çocuklar Serra ile Cem’in cenazeleri de Edremit Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yağmurdan önce sel gelince kaçamamışlar

Kampın işletmecisi Hızır Can ve bazı görgü tanıkları ifade için Jandarma tarafından karakola götürüldü. Adını açıklamak istemeyen bir kamp çalışanı, şunları söyledi: "Bizim kendilerinin çadırda kaldığından haberimiz yoktu. Eğer olsaydı izin vermezdik. Ağaç evde kaldılar. Çadırı kurdular ama orada kalmadılar. Esat Bey annelerini kaybeden çocuklara moral olsun diye geldilerini söylemişti. Gece çadıra girdiklerini biz görmedik. Yağmurdan önce sel geldi. Bu nedenle kaçamamışlar. Hemen kaldıkları ağaç eve koştuk ama kimse yoktu. Ondan sonra çadırda kaldıklarını anladık. Kampingde ağaç evlerde kalan kimse zarar görmedi."

Bakıcı konuşamadı

Çocuklara İngilizce öğretmesi için tutulan ve ağaç evde kaldığı için ölümden kurtulan Sarra adlı kadın da Edremit Devlet Hastanesi önünde sürekli gözyaşı döktü, sorulara yanıt veremedi.

İşadamı Esat Edin’in kardeşi Rıfat Edin olayı duyar duymaz İstanbul’dan Edremit’e geldi. Yaşadığı şoku üzerinden atamayan Rıfat Edin, "Çok üzücü bir olay oldu" demekle yetindi.

İyi bir babaydı

Olayı tatil yaptığı Ayvalık’tan duyup morgun önüne gelen işadamı Halis Komili, "Nasıl olduğu konusunda bir bilgim yok. Çocuklarıyla geldiği tatilde şanssız bir kaza geçirip hayatını kaybetti. Detayını öğrenmeye çalışıyoruz. Çok iyi arkadaşımdı, iyi bir babaydı" diyerek üzüntüsünü iletti.

İşadamının arkadaşı Cihan Alpay da "Çocuklarını çok seviyordu. Onlara annelerinin acısını hissettirmemeye çalışıyordu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!