İş kadınlarının imdadına Doctor Home yetişti

Güncelleme Tarihi:

İş kadınlarının imdadına Doctor Home yetişti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tek bir telefonla evdeki iş derdinden kurtulmak mümkün bugün. Artık ütü derdi yok, fatura, alışveriş telaşı yok. Sizin yerinize bu işleri yapan Ulusoy çifti kendilerine Doctor Home (Ev Doktoru) diyorlar. Amaçları ev hayatını paylaşan karı-kocanın mutluluğunu sağlamak.

Karısı ütü yapmaktan nefret ettiği için bir temizlikçi tutmuştu. İşin kötü yanı temizlikçi de ütü yapmaktan çok haz etmiyordu. Gömlekler iyi ütülenmemiş halde bulununca koca yaygarayı basıyordu.

İkisi de borsacı olan Şafak Şallı ve Esra Ulusoy birçok ailede gözlemlenen bu olaydan yola çıkarak bir şirket kurdular. Ütopya Limited, bir evin en ayrıntısına kadar her işini çözümlemek için kurulmuş.

‘‘İki ayrı kola bölündük. Ütü evi ve Doctor Home. Ütü evi şöyle çalışıyor: Müşteri olarak çamaşırlarınızı ütületmek istiyorsunuz. Bize telefon ediyorsunuz, dağıtıcı elemanlarla çamaşırları sizden alıyoruz, ütülüyoruz ve geri gönderiyoruz.’’ 10 gömlek bir buçuk saat içinde teslim ediliyor. Şafak Şallı kendi evinde de bu sistemi uyguluyor. Artık karısıyla başı derde girmiyor.

Hayatı kolaylaştırıyorlar

Doctor Home'un amacı tek bir telefonla talep ettiğiniz birçok hizmeti bir arada çözümlemek. İnsanların ihtiyacını evinde bir tek telefonla gidermek. Mesela köpek gezdirilmesinden, fatura yatırılmasına, telefon bağlatmadan, nüfus cüzdanı, pasaport çıkarılmasına ve hatta doktora tezi yazılmasına kadar. Her türlü tamirat işini yapmaya, gündelik temizlikçi, daimi temizlikçi, çocuk bakıcısı bulmaya kadar... Müşterilerden gelen talepler doğrultusunda hizmetler artırılabiliyor.

Şirketin 5 aylık bir geçmişi olsa da yaklaşık 500'ün üzerinde müşteriye hizmet vermişler. Müşterilerinin çoğu yönetici pozisyonundaki kadınlar. Onlar için yorgunluk sebebi olan bütün işleri hallediyorlar: ‘‘Önce insan faktörü önemli. Çağımız çok hızlı ilerliyor. İş hayatı çok yoğun. Dolayısıyla ev işlerine vakit kalmıyor. Biz de bu yüzden kadınları düşündük. ’’

Birçok karı-kocanın ev hayatı Doctor Home sayesinde iyileşmiş: ‘‘Ütopik gelebilir ama bizim amacımız sadece işleri kolaylaştırmak. Biraz daha ileri gidip doğum günü partileri, nişan ve düğün organizasyonları da yapabiliyoruz. Bir evin süslenmesinden eğlence mekanının bulunmasına, yiyecek ve içeceklerin temin edilmesine ve hatta davetiyelerin basımına kadar...’’

Köpeğimi besler misiniz?

‘‘Birgün bir telefon geldi, 1. Levent'te oturan 35 yaşlarında bir bayan, yavru köpeği varmış, dışarı çıkıp gezdiremediği, daha eve alışamadığı için öğle saatlerinde aradı. ‘Köpeğime mama verebilir misiniz’ diye de sordu. İş yerine gidip ev anahtarını aldık. Ve o küçük köpeği besledik’’ diyor Ulusoy. Bu işin tohumları da Almanya'da başkasının köpeğini gezdirirken atılmış biraz da: ‘‘Almanya'da, çocukluğumun geçtiği evin alt katında bir çamaşırhane vardı. Onların da bir köpekleri. Onu ben gezdirirdim. Bu fikir o zamanlardan aklıma takıldı. Almanya'da, İsviçre'de üniversite öğrencileri köpek dolaştırararak, çocuk bakarak çok iyi harçlık biriktirirler.’’

Fatura ödemeleri için daha çok Bebek, Rumeli Hisarı'ndan talep geliyor Ütopya Limited'e. Köpek gezdirilmesi için Ulus, Etiler civarındaki ailelerden talep alıyorlar. Çocuk bakıcısı isteyenler de o bölgeden geliyor. Tiyatro, festival biletleri isteklerine bakıldığında Kadıköy, Bostancı'dan müşterilerin sayısı artıyor.

‘‘Birgün bir beyefendi aradı bizi. Önce temizlikçi istediğini söyledi. Sonra yabancı uyruklu olmasını talep etti. Ondan sonra da bu temizlikçinin escortluk yapıp yapmadığını sordu. Yani bizden alenen kadın istedi. Biz bu tür gayrı ahlaki talepleri karşılayamadığımızı söyleyip, geri çevirdik tabii’’.

Ev Doktoru'nun İnternet adresi: www.utopyal.cjb.net

Nasıl çalışıyorlar?

Bakıcı ve temizlikçiler bir öngüvenlik soruşturmasından geçiriliyor.

Ondan sonra firmayla anlaşma sağlanıyor.

Müşterilerle sözleşme yapılıyor, herhangi bir sorun karşısında müşteri sözleşmeyle güvence altına alınıyor.

lMüşteri gelebilecek herhangi bir zarara karşı sigortalanıyor. Ev sigortası, eşya sigortası yapılıyor.

Müşteriye olası bir zarara karşı garanti veriliyor.

Hangi iş kaça?

Köpek gezdirme:

Aylık 50 milyon, saatlik 4 milyon lira

Temizlikçi ücreti: Günlük 15 milyon lira

Doktora tezi yazımı: Sayfası 500 bin lira

Tamirat işleri:

Saati 15- 35 milyon lira arası.

Ütü:

Gömlek 400 bin, pantolon 750 bin, T-shirt 300 bin lira

Nevresim takımı ütüsü: 2.5 milyon lira

Bahçe bakımı: Ortalama aylık 75 milyon lira.

Bürokratik işlemler: Telefon aboneliği, kablolu TV aboneliği 10 milyon lira

Fatura ödemeleri:

5 fatura üstüne çıkarsa 10 milyon lira

Sinema, tiyatro, otobüs, uçak bileti:

Avrupa yakası 5 milyon, Asya yakası için 7.5 milyon lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!