İş bulamazsam yine Irak’a giderim

Güncelleme Tarihi:

İş bulamazsam yine Irak’a giderim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 00:00

Irak’ta Anaconda Üssü’ne iniş sırasında düşüp 34 kişiye mezar olan Antonov-26 tipi uçaktan kurtulan tek kişi olan 31 yaşındaki Abdulkadir Akyüz, iyileştikten sonra Türkiye’de iş bulamazsa, çocuklarına ekmek parası kazanmak için Irak’a tekrar gideceğini söyledi.

Bacaklarındaki 13 kırıktan bazıları birleşmediği için henüz yürüyemeyen Akyüz, iyileşip ailesine kavuşmayı, bir yaşındaki engelli çocuğu Ferhat’ın tedavisini yaptıracağı günleri sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Akyüz, zaman zaman hastane yönetiminin izniyle eve gittiğini, en çok tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu da söyledi.

Çalıştığı şirketin hastane masraflarını karşıladığını, fakat herhangi bir maaşı bulunmadığı vurgulayan Akyüz, şöyle konuştu:

"İlk kez gidecektim. İnşaat işçiliği yapacaktım. İlk gidişte bu feci kaza başımıza geldi. Uçakta herkesin öldüğünü, bir tek benim kurtulduğumu sonradan öğrendim. Bu hayatın bana Allah’ın bir lûtfu olduğunun farkındayım. Yürüyüp, ayağa kalkacağım günleri bekliyorum. Türk işadamlarına bana iş vermelerini istiyorum. Eğer iş bulamazsam, çocuklarımın ekmek parası, ailemin rızkı için yine Irak yollarına düşerim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!