İrtica hala kol geziyor

Güncelleme Tarihi:

İrtica hala kol geziyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2002 02:06

Türkiye'de yürütülen etkin mücadeleye rağmen irticanın kendisine yaşama alanları bulabilmek için yeni yöntemler geliştirdiği ve bu çerçevede irticai para kaynaklarının bir an önce kurutulması gerektiği bildirildi.

Bu konuda, istihbarat kaynaklarınca MGK'da da gündeme getirilen ve irtica ile mücadelede gelinen son nokta ile bu konudaki eksiklikleri gözönüne seren bir rapora göre, irtica hálá Türkiye'de kol geziyor. İrticanın öncelikli hedeflerinin başında kadolaşma faaliyetlerinin bulunduğuna dikkat çekilen raporda, irticanın artmasına karşı ekonominin de mutlaka kayıt altına alınması gerektiği uyarısı yapılıyor. Raporda, halen çıkmayan yasaların da bir an önce işlerlik kazanması gerektiğine işaret ediliyor. İstihbarat birimlerinin titiz bir çalışma sonucu hazırladığı rapordan öne çıkan bölümler şöyle:

6 ANA NOKTA

Devletin irticayla mücadeleyi daha kapsamlı, bilinçli ve programlı yapması gerekir. Yaklaşık 1.5 yıldır uygulanan irticayla mücadele stratejisi, ‘‘kadrolaşma, eğitim, irticai sermaye, toplumla ilişkiler, irticayla mücadeledeki kuruluşlar ve irticayı destekleyen dış unsurlar’’ olarak 6 başlıkta toplanmaktadır.

ÜST DÜZEY ALARMI

1970'lerden bu yana irticai kadrolaşma amacıyla göreve başlayanlar, geçen süre içinde üst düzeye atanma aşamasına gelmiş ve o günkü süreç bugün meyvalarını verir hale gelmiştir. 8 yıllık kesintisiz eğitim, önemli bir dönüm noktası olmuştur.

İMAM HATİPÇİ AZALTTI

İmam Hatip mezunlarının İlahiyat dışındaki fakültelere girişlerinin büyük ölçüde zorlaştırılması, irticanın kaynaklarının kesilmesinde önem taşımıştır. İmam Hatip eğitimi modernleştirilmelidir. Ülkemizde kayıt dışı ekonominin varlığı, irticayı destekleyenlerin tespitini güçleştirmektedir. Bu konudaki yasal düzenlemenin uygulanabilirliği, ekonominin kayıt altına alınmasıyla doğrudan ilgilidir. Özel finans kurumlarına, bankalara uygulanan hükümlerin uygulanması mücadelede önemli bir aşamadır.

İRAN'A MESAJ

Ülkemizdeki irticai unsurların destekçisi komşu devletlere yönelik tedbirler mevcut duruma ve şartlara göre yürütülmektedir.

31'DE 25 ÇIKMADI

İrticaya karşı yürütülecek mücadele stratejisi, 31 yasa değişikliği yapılmasını ve yasa çıkarılmasını öngörmektedir. Bugüne kadar bunlardan, 5'i yerine getirilmiş, 1'i iptal edilmiş, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması da dahil 25 tasarı ise yasalaştırılamamıştır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!